Dag 221 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn

Dag 221 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn.


Met dat bloedwarme weer had ik niet veel trek op eropuit te gaan. Vanmorgen ben ik echter weer eens een paar uurtjes de natuur in geweest, heerlijk!
Het is verbijsterend te constateren hoeveel droger het overal in die tijd nog weer is geworden. Hele vennen zijn droog, stroompjes waar je met gemak in kunt lopen en natuurlijk de landerijen waar de gewassen staan te verpieteren.
Toch zijn er ook dieren die hier en daar voordeel hebben van de omstandigheden. Zo was deze prachtige kievit druk aan het foerageren op een drooggevallen stuk van een ven. En het was niet de enige kievit die dit plekje had gevonden er liepen er enige tientallen.
Als je kieviten vanuit de verte ziet kun je denken dat het redelijk saaie zwart/witte vogels zijn. Als je echter geluk hebt dat ze dichtbij lopen en je hebt er ook nog het juiste licht bij, dan zie je dat een kievit enorm kleurrijk is.
Een prachtig verenkleed hebben ze en kieviten zijn ook gewoon heel leuk om naar te kijken als ze druk aan het zoeken zijn naar eten. En vandaag de kievit dus maar eens even in de schijnwerpers zodat iedereen kan meegenieten van deze mooie vogel. Even op de foto klikken voor een mooier en groter beeld.Reacties

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Waarom klepperen ooievaars