Dag 323 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn

Dag 323 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn.
Vandaag had ik onverwacht RTVDrenthe op bezoek met de vraag of ik wilde meewerken aan een item over de bladblazer. Nou daar wilde ik wel wat over zeggen, ik heb een hekel aan bladblazers en laat het blad in de winter zoveel mogelijk in mijn tuin liggen ter bescherming van planten en dieren. En wormen en insecten zorgen voor de vertering van blad tot voedsel voor grond. Vogels zitten 's winters ook graag wat te rommelen in de bladeren op zoek naar insecten en andere eetbare zaken.
Dus ik ben voor blad vegen met een hark of bezem en tegen lawaaierige bladblazers die alle bladeren wegblazen en voor een kale steriele tuin zorgen.
Het filmpje over de bladblazers is te zien op de website van RTVDrenthe.Reacties

 1. Helemaal met je eens! Zoals jij het doet is beter voor de natuur. En beter voor jezelf, een beetje vegen is gezond voor lichaam en geest zeg ik altijd maar. Afgevallen herfstblaadjes horen er gewoon bij, en mijn moeder en ik vinden nog steeds niks leuker dan samen lekker door de blaadjes sloffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is dat Annemarie en ik deel ook je genoegen om heerlijk door de herfstblaadjes te sloffen, dat hoort voormij ook tot de ultieme herfstgenoegens!
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Ganzen in Nederland

Diverse soorten vinken voor de lens