Dag 170 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn

Dag 170 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn.


Ik weet niet hoe het bij jullie was, maar hier midden in Drenthe was het vanmorgen nat met motregen. In de loop van de middag werd het echter droog en werd het lichter en warmer. Ik vind het prachtig om te zien hoe overal dan de insecten weer vandaan komen. Geen idee waar ze zaten te schuilen. In het weidebloemenmengsel dat ik in het voorjaar zaaide zit ook Phacelia, dat momenteel prachtig bloeit. Warempel kwam er ook nog een groot dikkopje op zitten, dat was een combinatie die vandaag de foto van de dag is geworden.


Reacties

 1. Ze vormen samen een erg mooie kleurencombinatie Coby. Ik heb die dikkopjes al regelmatig gezocht, maar ik kan ze maar niet vinden. Mooi vlindertje.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank René, jammer dat jij ze niet kunt vinden, ik zou denken dat ze in iedere bloeiende berm wel te vinden zijn. Ik vind ze zelf ook erg leuk om te fotograferen.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 2. Mooi dat dikkopje op dat lila bloemetje, geeft een mooie zachte foto. Ik heb ze afgelopen donderdag ook veel gezien in de waterleidingduinen, op gele bloemen, dat wordt toch een stuk lastiger fotograferen, met zon erbij wordt het heel snel een harde foto..... maar fijn dat ze ook hier in het westen weer te zien zijn, vorig jaar een stuk minder
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Ganzen in Nederland