Natuurvaria

In deze blog allerlei zaken die ik nog had liggen en waar ik niet aan toe kwam om ze in een blog te plaatsen.
Het zijn foto's die in september en oktober zijn gemaakt en toch wel de moeite waard zijn om te laten zien, een "van alles wat"-blogje.Als eerste de Vlasbek, wat vind ik dat toch mooie bloemetjes, zowel wat kleur betreft als ook de vorm kan me bekoren. En de insecten zijn ook dol op deze mooie gele schoonheden.
Ik vind de foto met de Akkerhommel zelf heel mooi omdat de je de hommel echt helemaal in de bloem ziet klauteren, het is ook een mooi schouwspel om te zien hoe ze zo bloemetje voor bloemetje afstruinen op zoek naar stuifmeel.
Ik kwam er achter dat ik eigenlijk amper schapen op mijn blog heb staan en ja als Drentse Natuurkieker vond ik dat daar wel wat verandering in gebracht kon worden, daarom een paar mooie schapenkoppen in deze blog.Op een mooie avond in september toen ik nog even een rondje in de omgeving maakte zag ik deze jonge Buizerd zitten in een rij naaldbomen. Hij was duidelijk nog niet zo heel behendig in het zoeken van balans op de takken, want toen hij vanuit de ene boom landde in een andere zag je hem langdurig zoeken naar evenwicht. Geen superplaatjes maar ik vond het gewoon een leuke waarneming en dus mogen ze toch in deze blog. Voor wie  fraaiere Buizerdfoto's wil zien en/of fotografeertips om zelf Buizerds op de foto te zetten zie Buizerd -fotografeertips


Ik heb dit jaar mooie foto's kunnen maken van Hazen en meestal gebeurde dat op dezelfde plaats. Ik was zelf verrast dat ik opeens op een plek waar ik het niet verwachtte nogmaals oog in oog stond met een haas. Hij was zelf ook verrast en zat even stokstijf stil, zodat ik deze foto kon maken, om er daarna als de spreekwoordelijke haas vandoor te gaan. Mooie dieren die ik best vaker tegen zou willen komen.
Onlangs heb ik met Hannie nog eens weer een bezoekje gebracht aan het Knobbelzwanengezin waar ik al eens een heel blog aan heb besteed. Helaas is er van de 4 jonkies maar eentje groot geworden het is een echt puber jong dat nog niet de kleuren van pa en ma heeft, maar inmiddels wel net zo groot is geworden.
Tot besluit nog wat vogelsoorten waar ik zelf nogal gecharmeerd van ben. Eerst de Tapuit, die nu langzamerhand wel weg zal trekken naar warmere oorden en die ik met name in september veelvuldig heb mogen zien. Ik zal nu wel op het voorjaar moeten wachten als ze weer langs komen op doortrek naar noordelijker streken en hopelijk blijven er ook nog wel een paar in buurt hangen om te broeden.
De Grote Zilverreiger is nu weer wat meer in mijn omgeving waar te nemen en hoop hem deze winter nog eens weer in de sneeuw te kunnen vast leggen zoals in deze blog. Dat vind ik toch wel heel mooi plaatjes, zo in de sneeuw, maar zo voor zo'n Berk langs vliegend vind ik ook wel wat hebben.

Dit is waarschijnlijk het laatste blogje voordat er 1 november een speciale jubileumblog komt omdat Natuurkieker op 1 november precies 1 jaar geleden de Natuurkiekerweblog is begonnen....

Reacties

 1. Hoi Coby,
  Gewoon een lekker blogje met mooie Drentse plaatjes. Mij doe je altijd een plezier met een haas, ee pluizig jong vogeltje en een wollig schaap. Ik ben benieuwd naar je Jubileumblog!
  Groeten en fijne zondag,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Coby,

  Jij ook een variaatje dus.

  Leuke serie! Ook gaaf dat je die kraanvogels ben tegengekomen!

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi bloggie Coby,
  Fijne dag,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi ook zo'n mengelmoesje van alle jaargetijden en fotomomenten en het zijn zeker niet de minste momenten vind ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een schaap doe je mij als wolliefhebber altijd plezier mee! Verder trouwens ook weer een heel mooie serie.
  Je maakt me wel nieuwsgierig naar je jubileublog....

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar Coby, al die plaatjes die je zo overhoudt, misschien moet ik ook maar eens opruiming gaan houden.
  Wat een leuke schapen! De zwaan met jong is ook heel mooi en vertederend.
  En straks een Jubileumblog! Ben erg benieuwd wat dat gaat worden, spannend!
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Loes,

  heb eerst met interesse je log over tips van de Buizerds doorgenomen en daar heb ik echt wat aan. Dank je voor deze info.

  Ook dit log is heel mooi met een varia een leuke foto's. De zilverreiger zagen wij nog in Giethoorn (septemember) en afgelopen 18 oktober in het zwanenwater.

  Wat jammer dat er maar 1 zwaantje groot is geworden. Altijd sneu zoiets. Ik ga nu de kraanvogels even lezen, want hier verderop staat er ook in in de polder! Wel foto van gemaakt, maar voor eht mooie te ver weg.

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is een smakelijk mengelmoesje Coby.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie verzameling. Dat bloemetje, vlasbek heb ik al meerdere malen gefotografeerd, en steeds belanden de foto's in de prullebak, ik vind het heel moeilijk om er een mooie compositie van te maken, is jou wel goed gelukt, vooral die met de hommel is goed. De rest vind ik ook weer erg mooi.Wat zijn die jonge zwaantjes schattig.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hai Coby,

  Wat een fijne collectie van na-komertjes. Dat zijn toch wel hele mooie vangsten die je laat zien.
  De topper van de hele serie is de knobbelzwaam met jonkies.
  Niet omdat die zo mooi scherp en heerlijk van kleur is, maar omdat het zo'n intiem beeld geeft met het doorkijkje van achter de rietstengels.
  Een hele mooie foto.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik ben blij dat je af en toe wat laat liggen dan hebben wij altijd nog wat tegoed en dit is weer smullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Coby,
  Wat een mooi blog met van alles wat,ik vind de schapen wel heel mooi en de buizerd heb je ook mooi te pakken. Was weer genieten je blog, ben wel benieuwd waar je ons mee verras met je een jarige blog bestaan.:-))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lekker genieten van je varia's coby, er zitten weer prachtige foto's tussen zoals de zwaan met haar jongen....teveel om op te noemen! :-)
  Ok ben ook benieuwd naar je jubileumlogje!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey Coby,

  Fijn dat je de platen aan ons hebt laten zien. Van alles wat van dieren tot insecten. Het is inderdaad een prachtige bloem. Dat schaap ziet er heel bijzonder uit! Wat coup solei in het haar ;)

  Op naar het jubileum.

  Gr. Nicole

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Waarom klepperen ooievaars