Dag 304 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn

Dag 304 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn.


Vandaag heb ik even kunnen profiteren van het heerlijke weer, althans hier in Drenthe was het prachtig. Ik heb een paar uurtjes rondgestruind in de bossen van het Dwingelderveld. Daar kwam ik dit heel kleine stekelzwammetje tegen. Het viel me op door de donkerbruine kleur aan de bovenzijde en toen ik de onderzijde bekeek zag ik de stekeltjes zoals je ze ook op de foto kunt zien. De bovenzijde was wat "harig" dat zie je ook nog wel een beetje aan de rand van de hoed.Ik kan me niet herinneren zo'n zwammetje eerder gezien te hebben. Het is ook maar klein, ik denk zo'n 2- 2,5 cm en hoedje 0,5-1,0 cm . Als iemand het herkent, hoor ik graag de echte naam.Reacties

 1. Oorlepelzwam https://www.verspreidingsatlas.nl/0262010. Mooi, niet vaak gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor jouw reactie Christina,voor mij de eerste keer dat ik er eentje zie, leuke soort. Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 2. Dag Coby,
  Een oorlepelzwam, nog nooit van gehoord, maar wel een schoonheid. Met paddenstoelen is het wat wisselend dit jaar, hoewel je met goed zoeken toch nog wel mooie soorten kan vinden.
  Laptop problemen heb ik gelukkig al een tijd achter de rug. Bij mij was de schade zo groot dat ik een nieuwe moest aanschaffen. Na een aantal jaren moet je daar op voorbereid zijn en tijdig back-ups maken, wat ik gelukkig ook had gedaan.
  Pompoenen zijn populair de laatste tijd. Ik maak al jaren pompoensoep, deels volgens een eigen recept. Ik kan mij goed voorstellen dat je ook zo'n soep gemaakt hebt, want lekker blijft het.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Ganzen in Nederland

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders