Dag 77 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn

Dag 77 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn.Ik vond dat ik gisteren wel genoeg "frisse neus" had gehaald en ben vandaag lekker thuis gebleven. Ik had gisteren wat wilgentakken geplukt om tussen een boeket te plaatsen. Vandaag heb ik de takken gebruikt om een foto te maken van de wilgenkatjes. Je ziet dat ondanks de record kou voor dit jaargetij, de lente toch ook gewoon doorgaat. Het is te hopen dat de temperatuur wat hoger ligt als de wilgenkatjes volop bloeien, zodat de bijen en hommels ervan kunnen profiteren.


Reacties

 1. Ik hoop het ook, zeker met deze kou en wind.
  Gr Jan(Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Coby,
  Na de start van de lente is het nu toch wel echt weer winter. Ik ben benieuwd hoe de natuur dat te boven komt. Er liep al van alles uit en de voorjaarsbloemen bloeiden vol op.
  En ja de katjes bloeien ook al weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is wel een merkwaardige periode met veel extremen, de twee stormen in januari, de kou een paar week geleden en nu weer een record laagtetemperatuur voor maart. Ongetwijfeld zal er nu heel wat sneuvelen zoals helaas veel ijsvogeltjes, maar anderzijds vind ik het ook verbazingwekkend te zien hoe veerkrachtig de natuur telkens weer blijkt te zijn. We zullen zien hoe dat deze keer zal gaan.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 3. De foto van het wilgen katje is prachtig Coby.
  Het is echt berekoud, gewoon extreem voor deze tijd.
  Nu maar hopen dat de temperatuur snel weer omhoog gaat.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Ganzen in Nederland

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders