Natuurkieker in RTV Drenthe natuurprogramma Roeg!

Een van de heel leuke kanten van mijn Natuurkieker-activiteiten vind ik de uiteenlopende contacten die er uit voortkomen. Sinds ik in 2010 ben begonnen met mijn Natuurkiekerblog en actief werd op Twitter en Facebook heb ik allerlei mensen leren kennen die vermoedelijk anders nooit op mijn pad zouden zijn gekomen.


En nu kreeg ik in augustus de vraag van de redactie of ik het komende seizoen zou willen meewerken aan het populaire natuurprogramma Roeg! van RTV Drenthe. Iedere week op mijn eigen Natuurkiekerwijze een onderwerp uit de Drentse natuur onder de aandacht mogen brengen op de Drentse tv, hoe leuk is dat! Het zal duidelijk zijn dat ik bijzonder trots ben dat ik deze mogelijkheid krijg. Inmiddels zijn er al enige opnamen gemaakt en zaterdag 5 september zal de eerste uitzending zijn, die helemaal in het teken van bijen zal staan en waar ik het zelf over de pluimvoetbij zal hebben. Roeg! wordt vanaf 5 september iedere zaterdag uitgezonden bij RTV Drenthe om 17.10 uur. Allemaal kijken dus, Roeg! is een erg leuk natuurprogramma en voor de natuurkiekerfans een mogelijkheid om nader kennis te maken met Natuurkieker.Helaas zal mijn allergrootste Natuurkiekerfan mijn items bij Roeg! niet meer kunnen zien. Mijn oude moeder heeft nog wel gehoord dat ik zou gaan meewerken aan Roeg!. Ze keek er enorm naar uit en had de datum van 5 september al groot genoteerd. Het is verdrietig dat we vlak voor de eerste uitzending afscheid van haar hebben moeten nemen.
Des te dierbaarder is nu het feit dat ik haar vorig jaar in november 2014 nog wel het eerste exemplaar van mijn boek "Natuurkieker in Drenthe" heb mogen overhandigen tijdens een feestelijke boekpresentatie, geweldig vond ze dat!
Reacties

 1. Vreugde en verdriet gaan soms hand in hand..... Innige deelneming met het overlijden van jouw lieve moeder.
  Haar heengaan brengt veel verdriet, en het moet je erg pijn doen dat ze jouw eerste Roeg! presentatie op RTV Drenthe niet meer heeft mogen meemaken.
  Knuffel, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor jouw lieve woorden Hilde! De mooie en dierbare herinneringen zal ik koesteren en de vele gezamenlijke
   natuuruitjes die ik met mijn ouders heb mogen maken zullen een belangrijke bron van inspiratie blijven om via mijn blogjes de liefde voor de natuur, die ik van ze heb geleerd, te blijven doorgeven.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 2. Hoi Coby,
  Natuurlijk allereerst gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Helaas kan ze de eerste uitzending niet meer zien, maar ze heeft wel van alles meegekregen van de voorbereidingen én ze heeft jouw boek in ontvangst mogen nemen. Goede herinneringen genoeg dus, logisch dat je die moet koesteren. Het gemis zal er uiteraard wel zijn.

  In de inleidende tekst spreek je van "enge" opnamen. Was het echt eng, of moet hier "enige" opnamen staan?

  Je timmert zo wel aan de weg, met de publicatie van een boek en deelname aan tv-uitzendingen. Een felicitatie waard en erkenning voor wat je doet.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor jouw meeleven Kees en inderdaad overheerst uiteindelijk al het fijne dat we met haar hebben gehad, waarbij de boekpresentatie voor mij wel een heel dierbaarmoment was.
   Ik werd er al meer op geattendeerd da ik "enge" had geschreven i.p.v. "enige" wellicht dat er mensen zullen zijn die de onderwerpen als eng zullen betitelen, maar "enige" was de bedoeling, dus ik heb het aangepast, dank voor jouw opmerkzaamheid.
   Dank voor je felicitatie, ik ervaar het mogen meewerken aan Roeg! zeker als een erkenning voor mijn natuurkiekeractiviteiten en een mooie stimulans om daar gewoon op dezelfde voet mee door te gaan.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
  2. Het was leuk om je op tv te zien. Ik ga proberen er op elke zaterdag aan te denken om te kijken.

   Verwijderen
  3. Fijn om te horen Kees dat het in de smaak valt. Mocht je het vergeten, dan kun je ook altijd nog kijken
   via internet.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 3. Ook van mij gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Wat fijn dat zij de presentatie van je boek heeft mogen maken.
  Wij kunnen TV Drenthe hier niet ontvangen, maar misschien kan ik het ergens op de computer terugvinden.
  Hartelijke groet,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Update: Roeg is gewoon via de computer terug te zien! Superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach Coby wat jammer dat je moeder dit net niet meer heeft mogen meemaken.
  Gecondoleerd en heel veel sterkte voor jullie allemaal.
  Maar wat leuk dat je aan dat progamma mag meewerken.
  Ik ben te laat om nog te kijken, dat was gisteren dus.
  Ik noteer het voor volgende week, ben best benieuwd.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn oprechte medeleven met het heen gaan van je Moeder en veel sterkte.
  Heb helaas de uitzending van Roeg gemist maar ga het terug kijken op internet.Moet eerst tv Drenthe weer opnieuw installeren op de televisie.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai Coby,

  Gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Heel jammer dat ze je de eerste uitzending van natuurkieker niet heeft kunnen zien,
  want ze zou apetrots geweest zijn op haar dochter. Niks geen poespas, gewoon Coby! Ik vond het een schitterend item.
  Je gaat echt een provinciaalse beroemdheid worden en ik ben benieuwd wanneer je voor het eerst herkend wordt in de supermarkt.
  Dat mensen elkaar aan tikken en zeggen : "kijk, dat is die vrouw van dat natuurprogramma".
  Dat is toch superleuk.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik denk ook dat ze trots geweest was René, dat was ze al bij toen ze hoorde dat het ging gebeuren en genoot a van de verhalen over de eerste opnamen.
   Dank ook voor jouw compliment voor het item.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 8. Dank allemaal voor het medeleven bij het overlijden van mijn moeder. Het is even wennen om mijn natuuravonturen niet meer met haar te kunnen delen. De prachtige momenten die we samen hebben beleefd zijn en blijven dierbare herinneringen.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohhhhhh.... en dit lees ik nu pas!
  Allereerst gecondoleerd met het verlies van je lieve moeder Coby. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn want je ouders en zeker je moeder kan je nooit missen. Wel heel fijn te lezen dat ze in ieder geval nog wel heeft meegekregen dat je in het tv programma ging meewerken. Geniet inderdaad van de mooie herinneringen en weet dat ze altijd aan je zij zal staan met alles wat je doet.
  Heel veel sterkte en kracht.
  Liefs, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Ganzen in Nederland