De Natuur als inspiratiebron


De Natuur is van ongekende waarde en is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. In een jaar tijd heb ik nu zo'n 180 blogjes gemaakt over de natuur en die natuur blijft me boeien.
In deze blog aandacht voor twee mensen die zich voor hun creaties laten inspireren door de natuur.
Hannie is eigenaar van Atelier Tintangel en laat zich inspireren door de natuur als ze nieuwe ontwerpen wil maken. Hoe dat in zijn werk gaat laat ze zien op haar prachtige weblog.


Onlangs kreeg ik van haar zo'n prachtig, op de natuur geïnspireerd, ontwerp cadeau:  Herfstvuur!
Het zijn huisjes in de  vorm van een Vulkaan en in de kleuren van de Herfst en van Vuur...
Op haar vakantie in IJsland was het idee voor dit ontwerp ontstaan.



Ik heb mijn eigen creativiteit gebruikt om Herfstvuur onderdeel te laten worden van een kleurrijk herfsttafereel. En ik was verrast dat de kleuren, die in het ontwerp van Hannie zitten, exact terug te vinden waren in  de kleuren van de Amerikaanse Eik, een van mijn favoriete bomen in de herfst, die boomsoort moet wat mij betreft deel uit blijven maken van de Nederlandse natuur...


Hannie is een voormalig buurmeisje en via onze blogs bleek dat we eenzelfde fascinatie hebben voor de natuur, we vertalen dat beiden op een andere wijze, maar onze natuurbeleving is gelijk en we genieten er dan ook enorm van om er af en toe eventjes samen op uit te trekken, best bijzonder, zo'n hernieuwd contact...


Nu kreeg ik het cadeautje van Hannie in de vorm van een pakketje dat ik zelf nog in elkaar moest zetten, ze dacht  dat ik dat best zelf kon en anders wist ze wel zeker dat Betsy van Wolatelier DIAN dat wel voor mij zou willen en kunnen doen...
Ze had gelijk: Betsy wou dat wel doen en zo werd mijn cadeautje vakkundig in elkaar gezet.



Betsy houdt veel van handwerken, waarbij het werken met wol haar grootste hobby is. Daarnaast is ze net als ik een fervent natuurliefhebber en dat is niet zo gek want we zijn familie en hebben de liefde voor de natuur met dezelfde paplepel ingegoten gekregen...


Toch gaan we niet vaak samen de natuur in, maar een keer per jaar gaan we in ieder geval samen op stap in plaats van elkaar verjaarscadeau's te geven en zo waren we dit jaar naar het Lauwersmeergebied waar we onder andere zeer hebben genoten van een grote groep Steenlopertjes.



Op mijn verzoek heeft ze onlangs ook nog een heel leuke opberghoes gemaakt voor mijn Ipod. En uiteraard van natuurlijk materiaal, namelijk vilt en voorzien van een fraaie decoratie in de vorm van een vlinder. Vraag me niet naar de naam van de geborduurde vlinder, want daar moet ik het antwoord op schuldig blijven, maar het is wel een mooie!
Als tegenprestatie wilde ze graag een afdruk van de kleine Huismus, wel nu, dat was een kleine moeite en aan die vraag heb ik inmiddels voldaan. Omdat ie zo leuk is toon ik het grappige musje ook in deze blog nog maar eens een keer, voor meer vogeltjes in de regen zie deze blog.


En zo zie je hoe mensen ieder vanuit hun eigen beweegredenen contact zoeken met de natuur en hoe je op allerlei manieren door die natuur ook weer met elkaar verbonden kan worden....


Reacties

  1. Hoi Coby,
    Wat een mooi blogje heb je gemaakt rond mijn ontwerp Herfstvuur! Dank je wel. En ik ben het van harte met je eens, de Amerikaanse eik, die onze herfst kleur geeft, moet blijven! De natuur is voor mij inderdaad vaak een grote inspiratie bron, die altijd weer wat nieuws laat zien. Het blogje is zo een ware ode aan de natuur geworden. En Betsy, bedankt voor het fraai in elkaar zetten van het pakketje voor Coby!
    Groetjes,
    Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een warme foto's en wat zijn ze mooi.
    groetjes Herman.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Warme foto's, warme liefde voor de natuur en warme vriendschappen Cobi. De kleuren van je kadootje en je eigen inspiratie maken dit ook tot een warm blog :-)

    Heerlijk om te lezen en ook fijn dat je samen dit soort dingen kan delen.

    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel bijzonder om te zien hoe vriendschappen, liefde voor de natuur, creativiteit en de warmte van vriendschap en herfstkleuren hier gecombineerd worden!
    groet
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zeer mooie warme herfstkleuren Coby, het heeft jullie zeer goed geinspireerd om er prachtige dingen mee te maken!
    Prachtige foto's en de laatste is ook erg mooi!
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een creativiteit Coby!
    Je laat mooi zie dat je de van de natuur op verschillende manieren kunt genieten.
    Knap werk,
    groetjes Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie , warme herfstblog. Prachtige foto's en een mooi verhaal. En een leuke afsluiter, het musje dat een dansje in de regen doet.
    Laten wij hopen dat we allemaal nog lang van de natuur in Nederland kunnen genieten en daar allemaal op onze eigen manier iets voor onszelf uithalen: rust, inspiratie, creativiteit, ect...
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie serie foto's heb je rond het vilten tafereeltje gemaakt! Het was erg leuk om te maken en het ziet er prachtig uit, zo in de natuur. Die Amerikaanse Eik is echt een beauty, maar wordt hier in het bos gekapt omdat hij niet inheems is!Zonde! Hij woekert niet en bedreigt de natuur volgens mij ook niet.
    Blijf er maar mooie foto's van maken, dan gebruik ik de eikeldopjes wel voor mijn creaties.
    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een geweldige foto van die mus!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Coby,

    Leuk om je belangstelling te kunnen delen met vrienden.

    De eerste foto is wel heel vet aangezet qua verzadiging maar ik vind dat helemaal niet erg in dit geval. Mooi.

    Groeten,
    Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  11. dit is mooi dit straalt gewoon van liefde voor de natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja leuk is dat hè, dat verbonden zijn door de natuur. En ook de inspiratie die velen er door krijgen. Het levert in ieder geval veel mooie en creatieve producten op.
    En daar kan dan weer over getwittert worden :-)

    Prettige fotografeerweek!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. De herfst heeft ongekend mooie kleuren en tinten en wat is er leuker om daar eens flink met de camera in te gaan zitten roeren! Een zalige serie!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dank voor jullie reacties op deze blog en leuk te horen dat het herkenbaar is dat de natuur je op diverse wijzen kan verbinden en inspireren en doen we op deze wijze natuurlijk ook met het bezoeken van elkaars blogs...
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk om te zien hoe ieder op zijn eigen manier de liefde en bewondering voor de natuur in beeld brengt. Groetjes Albertine

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Ganzen in Nederland