Mistig herfstweer in Drenthe

Met al die mist in de afgelopen tijd ontkom ik er niet aan dat ik ook een blog plaats met
foto's waarbij het mistig weer is. Mist en herfst hoort toch ook wel een beetje bij elkaar, het liefst willen we natuurlijk volop zon die schijnt op de warme herfstkleuren, maar ook de dagen met mist geven het landschap toch een karakteristieke aanblik.Ik ben er niet speciaal op uit geweest om landschapsfoto's te maken, maar als ik de mogelijkheid heb ga ik de natuur in en dan trek ik me van het weer niet zoveel aan, tenzij het de hele dag stortregent, dan haak ik af. Bovenstaande beelden zijn dus ook niet met een vooropgesteld plan gemaakt, maar al rondrijdende kwam ik het tegen en ik vond het mooie landschappen.

Bovenstaande Schotse Hooglanders heb ik wel doelbewust op gezocht en hoopte dat ze zich bij de bomen zouden ophouden. De combinatie van mist met de contouren van de boom en die koeien met kun grote horens leek me een mooi onderwerp.
Zo opeens werd het een poosje gewoon helder weer en juist op dat moment stak er een groepje van vier reeën de weg over. Volgens mij zagen ze mij helemaal niet en ze liepen heel rustig, eenmaal op de maisakker aangekomen veranderde dat en zetten ze de spurt er in, maar wel mooi in mijn richting.
Beetje ver weg, maar ik ben blij met deze actiefoto's en zo vaak zie ik deze dieren de laatste tijd  niet.
En ja ook van dichtbij is er altijd wel weer iets dat de aandacht vraagt en zo zag ik deze "sigaar", de Lisdodde. Ik heb hem er met verschillende lichtinval opgezet en tegen een inmiddels weer mistiger wordende omgeving en met een beginnende zonsondergang. De foto's zijn overigens gemaakt met de
300mm en 1.4 converter, een combinatie waar ik graag gebruik van maak.De lucht kleurde steeds meer rood en dat geeft een mistig landschap dan ook een kleurrijkere aanblik.
Een heerlijke combinatie vind ik dat, mist met het licht van de zonsondergang...


En als de lucht dan echt vurig gekleurd is en er vliegt dan een groepje Ganzen gakkend voorlangs, dan is het plaatje toch compleet. Een mooie afsluiter dacht ik zo van dit mistige herfstblog.

Reacties

 1. Heel mooi !
  Mist is niet leuk, maar het levert prachtige foto's op, zeker die met de zonsondergang, ik krijg er nooit genoeg van, super mooi en rustgevend.
  Wat een geluk dat de de reeën zo mooi voor je lens kreeg.
  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Coby,
  Prachtige serie foto's met de mist heb je gemaakt. De hooglanders net boven het gras uit en de reeen op de akkers is heel mooi.
  En dan die mooie lucht met de ganzen is genieten om te zien.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Coby,
  Fijn dat je tijd had om er lekker op uit te trekken met je toestel om deze mistige serie te maken. Met die wat geheimzinnige sfeer ook heel mooi! Toch: als de mist optrekt en er wat meer kleur in de lucht komt, gaat voor mij de wereld meer dan alleen letterlijk open; je laatste 3 foto's preken mij dan ook het allermeeste aan, vooral de laatste is schitterend!
  Groeten, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Coby,
  Jij bent er goed in geslaagd de mist te gebruiken voor mooie beelden. De laatste is echt heel erg fraai.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige beelden in de mist coby, je ziet ook niks meer anders!
  Zeer mmoi hoe de reëen voorbij springen, je zonsondergang is ook magnifiek, een plezier om naar te kijken!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige beelden. Zo zie ik de natuur graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die mist die weet wat Coby ;-). Ik heb vanmiddag ook geprobeerd om met mist foto's te maken, maar het resultaat was bedroevend. heb toen maar weer wat paddo's en mosjes gekiekt.

  Jou serie hier mag er ook weer zijn en wat een mazzel met die overstekende herten. Je vurige lucht is ook een plaatje. Werkelijk heel mooi weer.

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig, ik zie de ene na de andere mistserie verschijnen, maar ja, we zitten dan ook al héél lang in dit kleine wereldje.
  Mooie sfeerbeelden Coby, goed dat je de Hooglanders op zocht, een dier in de mist doet het goed.
  Wat een prachtig licht had je bij de reeën, super!
  De sigaar bij het zachtgekleurde licht is ook super, met als topper de derde.
  Kortom, weer een geslaagde serie.
  groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ho Coby,
  Zo verveeld mist nooit, met zulke mooie plaatjes. De lisdoddes zijn ook prachtig. Wist je dat deze, hier zo gewone plant, je leven kan redden? Goed onthouden: verdwaal je ooit in een moeras en niets te eten bij je? Graaf dan de wortels van de lisdodde uit en eet het binnenste daarvan op. Boordevol zetmeel en lekker zoet. Zelfs onze Labrador Troy weet het, die knaagt regelmatig lekker op zo'n wortelstuk. Zo, heb ik ook eens wat leerzaams aan je blog toegevoegd!
  Groeten,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig, mist is spannend om te fotograferen. Je weet niet wat je tegenkomt. Het kan er heel sprookjesachtig of juist bijna kleurloos uit zien. De foto's met de runderen zijn bijzonder mooie.

  Jij boft dat er net een paar herten over gingen steken.

  Het licht van de ondergaande zon kleurt mooi in de mist zeg, dat heb ik nog niet zo mogen ervaren.

  Het is zo te zien een leuk ritje geweest, niet voor niets met een prachtige afsluiter.

  Gr. Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hello Coby,

  Your photographies are breathtaking! I love the ones with the cattails, they are beautiful with the background of different colors.
  The last picture of a sunset with birds flying is stunning!
  Very, very nice pictures of landscapes with fog! Love them all.
  Greetings, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt allemaal voor jullie reacties en commentaren!
  Het blijft leuk om te horen wat anderen er van vinden en ook steeds weer boeiend dat er verschillende voorkeuren zijn, of juist niet....
  En Hannie, ja je hebt mij inderdaad wat nieuws geleerd over de wortelstokken van de Lisdodde,leuk!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Ganzen in Nederland

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders