Een avondritje door het Drentse land

Als ik de kans heb maak ik graag 's avonds nog even een rondje door de Drentse dreven.
Het maken van foto's heeft dan niet altijd prioriteit, maar de apparatuur gaat wel altijd mee en meestal is er ook wel weer iets fotogenieks.De boeren in de omgeving waren druk aan het hooien en een Schotse Hooglander staat er vanaf het heideveld treurig naar te turen, lekker vers hooi had hij ook wel gelust. De Ooievaar heeft vleugels en laat zich door een draadje niet tegen houden. Op het pas gemaaide land pikte hij de ene na de andere prooi op door de grote afstand niet goed te zien wat het was maar zo te zien beviel het goed.Prachtige stukjes natuur zijn er te vinden in mijn omgeving, de beide foto's hier boven laten een van mijn favoriete stukjes zien met schitterende oude bomen en mooie boomwallen die kleine stukjes land omzomen.Het Koren is rijp en vlak nadat ik deze foto had gemaakt is alles geoogst. De Blauwe Grasklokjes stonden er ook prachtig bij en ik vind het altijd een leuk bloempje om even te fotograferen.Ja en een Drents ritje zonder heide gezien te hebben dat kan haast niet en nu het zo uitbundig paars bloeit zorg ik er helemaal wel voor dat de tocht wel even bij een heideveld langs gaat.
De schapen en de koeien zorgen op een natuurlijke manier voor het onderhoud van de heidegebieden en dragen dus bij aan al die paarse pracht.
O, en ik was wel  heel blij die avond! Er zaten twee Torenvalken, dat was al leuk en samen in een beeld kunnen vangen was een aardig buitenkansje. Maar wie zat daar nog meer: de Grauwe Klauwier!
Daar ben ik wel heel blij mee, ik had hem al een paar jaar niet gezien, nadat enorme veranderingen in het gebied waren aangebracht. En tot mijn vreugde zijn ze er weer, nogal schuw, maar ik heb aan onze ontmoeting toch een paar fijne foto's overgehouden.
En ook onze Haas zat weer binnen camerabereik. In zijn favoriete weilandje lopen ook twee paarden en die kwamen echt heel dicht langs de Haas.
Ik hoopte dat ze hem mijn kant nog wat verder op zouden sturen, maar dat gebeurde niet, het leverde echter wel een paar aparte plaatjes op en een mooi schouwspel.
En zo kan je op een avondritje in Drenthe van alles beleven....


Reacties

 1. Heerlijk hè zo,n avondrondje.
  Ik doe het ook vaak en soms heb je geluk.
  Jij had deze keer wel heel veel mazzel.
  Die torenvalken....fantastisch!
  En de grauwe klauwier....alles prachtig in beeld gebracht.
  Een compliment .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk eens aan ook al aan het "torenvalken" zie ik! Ja die ooievaar heeft toch een aardige bek vol maar wat het is blijft de vraag. Mooi op die close up van dat graan (oid). Vandaag hier ook een heerlijke dag met veel zon en warmte maar nu komt er volgens mij wat regen. Ik groet je met een bruingebakken velletje en moet zeggen dat je wederom een prima fotoserie hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Coby,
  Wat boffen we toch, wonen in Drente met al dat moois in de "achtertuin". Het paard met de haas is echt geweldig! Leuke toevalstreffer. Zo zie je maar, gewoon op pad gaan, er gebeurt altijd wel wat leuks!
  Groeten,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Jij hebt toch ook echt een neus voor mooie en bijzondere dingen. Ik verbaas me er altijd over wat jij op je tochten ziet, maar vooral hoe je het in beeld brengt. Het haasje en het paard zijn werkelijk prachtig. Hoe krijg je het voor elkaar....
  En ook nog een grauwe klauwier. Bofkont!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's. Coby, en mooie composities.
  De torenvalken en de klauwier zijn natuurlijk super, maar de rest mag er ook zijn!
  Veel plezier op je rondjes en laat ons vooral nog maar vaak meegenieten!
  Groeten,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat n mooie wandeling ! Prachtig wat je allemaal ziet tijdens zo'n tochtje, heel sfeervol in beeld gebracht, echt genieten !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een zeer fijne avondwandeling met heel wat te zien Coby, prachtig die torenvalken, en het paard met de haas springt er vandaag uit voor mij, een voltreffer! Ik heb weer genoten!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Coby,
  Ik ben nog nooit in Drenthe geweest, maar wat jij er van laat zien geeft me de indruk dat het een prachtige omgeving is.
  Super hoe je bij de twee torenvalken ook nog een mooie lijn in je foto weet te brengen, en die grauwe klauwier, mooie waarneming, ik heb hem nog nooit gezien.
  De eerste foto van het paard vind ik erg goed, maar de tweede met de haas is een supermoment.
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Coby,
  Wat een prachtig gebied is het om door te rijden, en dan met zulke mooie foto's thuis komen, dat is genieten. En dan ook nog eens de twee torenvalken zo mooi op een rij zittend.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Coby

  Prachtige wandeling.
  Je bent heel veel tegen gekomen zeg.
  Mooie opnames.
  Gr. Louisa

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Coby, wat gaaf die twee Torenvalken en ook nog een Grauwe klauwier!
  Wat kom je mooie dingen tegen tijdens zo`n ritje.
  Fraaie beelden laat je zien uit het mooie Drenthe.
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. zo,n avond in zo,n omgeving daar kunnen de meeste alleen maar van dromen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Twee torenvalken nog wel, wat een mazelkont ben je Coby :-) En ze staan er ook weer ontzettend goed op.

  bloemen, paard, haas, ooievaar, het is weer een heerlijke wandeling geweest hier met je. Ik heb weer genoten.

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi Coby,

  Wat een mooie serie. Het koren! De grauwe klauwier! Maar met name de eerste foto van het paard heeft iets speciaals door de strakke kadering; mooi!

  Gr.
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dank voor jullie leuke reacties en commentaren. In dit geval aardig om te merken wie in Drenthe woont of het wel kent en wie onbekend is met het Drentse land.
  Het is geen straf om in Drenthe te wonen dat is duidelijk!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is zeker geen straf om in Drenthe te wonen. Ik woon er al mijn hele leven met plezier.
  Prachtige serie :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Ganzen in Nederland