Een badderende Koolmees

Een vijver in de tuin trekt veel dieren aan, dat is leuk om naar te kijken en uiteraard is het ook voor een natuurfotograaf een prachtige plek om met het fototoestel aan de slag te gaan.
Af en toe doe ik dat ook en onlangs had ik het geluk om diverse vogeltjes te kunnen fotograferen, terwijl ze aan het badderen waren.

In deze blog is een Koolmees de hoofdfiguur en hij (of zij) had er bijzonder veel behoefte aan zo te zien om eens uitgebreid het verenpak te soppen.Een prachtig en vermakelijk gezicht is het als zo'n vogeltje zich uitgebreid zit nat te spetteren. Deze koolmees genoot er ook zichtbaar van en werd steeds enthousiaster.Natte vogeltjes vind ik ook ontzettend komisch om te zien, het hele verenpak verfomfaaid en dan zo'n wat treurige blik erbij, van: " sorry hoor, maar ik kan er ook niets aan doen".
Ik moet er altijd om lachen, maar heb dat deze keer heel stilletjes gedaan, want ik wilde onze Koolmees natuurlijk niet storen bij zijn waterpret.In een volgende blog nog een een vogeltje dat de vijver als bad gebruikte namelijk een vrouwtje Zwartkop....

Reacties

 1. Oh, die foto's zijn leuk. Koolmeesje compleet in de knoop en door het dolle. Mooi licht en al die spetters! Genieten zo!
  Groeten,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijk!!!!
  vooral op zo`n warme dag als vandaag is zo`n serie verkoelende foto`s een opluchting.
  mooi geschoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een leuke serie Coby maar als ik een kritische noot mag kraken: de foto's lijken nogal sterk op elkaar en het kost mij moeite om te zien of er wel verschil tussen zit. Maar wel mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor jullie reacties en opmerkingen.
  @Robert,fijn dat je kritisch bent. Ik heb wel geprobeerd om lijn in het beeldverhaal te brengen door te laten zien dat er na iedere poedelpartij een natter vogeltje in beeld komt. Maar ik had niet de kans om een andere positie in te nemen en geen zoommogelijkheid want ik gebruikte 500mm.En dat geeft ook dat de foto's snel op elkaar lijken.
  Ik ben benieuwd wat andere bezoekers hier van vinden. Bedankt in ieder geval voor je kritische noot, blijf dat vooral doen!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zou er de volgende keer wel een handdoek en washandje bijleggen.heel leuk om dit eens te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Coby,

  Een heerlijke serie van dat badderende vogeltje.
  Sommige foto's hebben idd wat van elkaar weg, maar het stoort mij absoluut niet.
  Ik heb er van genoten.

  Groetjes Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Coby, wat een leuke serie!
  Ik vind het niet zo storend dat de foto`s veel op elkaar lijken, leuk om te zien hoe het vogeltje buitelt in het water.
  Je ziet het ook steede natter worden, leuk om te zien.
  De laatste is dan ook mijn favoriet,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super Coby!
  het leuke is, dat je door deze momentopnames as ziet dat het koolmeesje regelmatig op zijn rug ligt, met het blote oog zie je dat niet omdat het te snel gaat. Ik heb hiervan zitten genieten.
  groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Ganzen in Nederland

Diverse soorten vinken voor de lens