Noppenfolie is multifunctioneel- fototip

Een materiaal dat ik bijna altijd bij me heb als ik de natuur in ga, is noppenfolie.
Ik zie het andere mensen eigenlijk nooit gebruiken maar mogelijk wordt dat na dit bericht wel heel anders...
Veel fotografiespullen zijn nogal kostbaar en als natuurfotograaf is er altijd wel wat te wensen.  Het is dus niet moeilijk om veel geld uit te geven als je graag fotografeert.
Noppenfolie is wat dat betreft een uitzondering. Je kan dit materiaal meestal zelfs wel gratis verkrijgen, als je bijvoorbeeld een nieuwe koelkast nodig hebt zit daar vaak een grote hoeveelheid folie omheen. En als je bij bedrijven die dergelijke apparatuur verkopen vraagt, kun je er zonder twijfel wel voor niets aankomen.


Ik vind noppenfolie echt geweldig spul je kunt het  voor vele doeleinden gebruiken als je de natuur intrekt.
Ik zal  vertellen waar ik het voor gebruik:

Bij gebrek aan een stoeltje kan je er prima op zitten als je ergens langer wilt vertoeven, om dieren te observeren of om te wachten op het juiste licht...  Noppenfolie is isolerend; als het koud is en je wilt toch op  de grond liggen of knielen, dan houdt het de kou behoorlijk goed tegen.
Naast kou houdt het ook water tegen. Je wordt dus niet nat als je op een vochtige grond gaat liggen en dat is best prettig, vooral als het koud weer is.


Noppenfolie is ook goed bruikbaar op een harde ondergrond, op je knieën op de stenen is geen pretje maar met dit materiaal onder je knieën vang je heel wat druk op en ik kan je vertellen, dat is een hele verbetering.
Noppenfolie weegt bijna niets en je kan het heel dun opvouwen. Ik klem het zelf vaak achter een schouderband, maar je kan het bijvoorbeeld ook met een touwtje ergens aan vastmaken.


 
Je kan er kwetsbare apparatuur inwikkelen als je even geen fototas hebt ( of als die al vol is...) en als het  
zoals nu erg koud is heb je niet alleen het voordeel van bescherming maar het is ook isolerend dus je kan je apparatuur er ook nog beter mee op temperatuur houden.

Kortom het is gratis, multifuctioneel, simpel mee te nemen en ook nog behoorlijk duurzaam. Ik zou zeggen ga er zelf eens mee aan het experimenteren.
Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen en wie weet komen er nog wel meer tips over de gebruiksmogelijkheden van noppenfolie...

Reacties

  1. Ik had dit gisteren al bij je gelezen en heb gelijk een rol bij het tuincentrum gehaald. bedankt voor deze waardevolle en nuttige tip Coby.

    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk artikel! Ook wij zijn van mening dat noppenfolie niet alleen geschikt is om spullen in te pakken, maar ook gebruikt kan worden voor vele andere doeleinden. Het wordt gebruikt om kust, kleding en zelfs matrassen te maken!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Ganzen in Nederland

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders