Nog even een avondritje door het Drentse land

Ik geniet er van als ik 's avonds nog even met de auto een rondje in mijn omgeving kan maken. Uiteraard kan dat niet iedere dag, maar als ik de kans heb ga ik er nog even op uit.
Ik heb daarbij een aantal min of meer vaste rondjes. Het voordeel van vaste routes is dat je op een gegeven moment weet waar de beste kans is om iets te zien.


De laatste weken ben ik speciaal op stap geweest om de bloeiende Meidoorn op de foto te zetten. Ik vind het een prachtig gezicht als je al die mooie witte struiken/bomen ziet oplichten tussen het frisse lentegroen van andere bomen. Soms wordt het heldere wit ook nog eens afgewisseld met het zonnige geel van de Brem.Uiteraard blijf ik tijdens mijn tochtjes ook uitkijken naar vogeltjes, want een Meidoorn is prachtig, maar een mooie vogel ga ik ook niet zo maar aan voorbij. Hieronder een Buizerd die op een paaltje zat te midden van  bloeiend Fluitenkruid. De vogel heb ik op deze foto's zeker niet close in beeld maar ik vond dit zo juist wel een fraai lentebeeld, zo'n Buizerd te midden van de bloempjes.  Maar er waren op de mij inmiddels bekende paaltjes ook wel vogels te vinden die zich er juist weer voor leenden om er fraaie gedetaileerde beelden van te maken. En hier geen fraai bloeiend Fluitenkruid, maar een zachte egale achtergrond, die de vogel volledig tot zijn recht laat komen. De eerste foto toont een Graspieper en fotomodel twee is een Witte Kwikstaart.
Zoals gezegd ging ik eigenlijk op stap voor de Meidoorn en daar richtte ik me daarna dan ook wel weer op. Het zijn prachtige boompjes, ook heel mooi van vorm en toch vind ik het lastig om fotografisch zo'n boompje echt naar mijn zin vast te leggen.
Hieronder twee pogingen die ik in ieder geval de moeite waard vind om te laten zien.
De onderste boom vind ik echt een " beauty", een karakteristiek solitair boompje, waarvan ik altijd hoop dat er dan ook nog eens een prachtig vogeltje in gaat zitten, die dan natuurlijk ook nog mooi moet zingen. Merkwaardig genoeg zie ik echter maar zelden een vogeltje in dit mooie boompje zitten.
Maar onlangs  had ik geluk en ging er een Geelgors zitten zingen tussen de bloesem van de Meidoorn.


Aan de andere kant van de weg waren koeien in de wei aan het grazen. Ik weet niet of ze mijn enthousiasme hoorden, maar ze kwamen op een draf naar de weg, om vervolgens nieuwsgierig over de Bramenstruiken te gluren wat die Natuurkieker daar aan het doen was... en uiteraard heeft Natuurkieker een plaatje gemaakt van deze nieuwsgierige dames.


Op weg naar huis zag ik een mannetje Fazant in de wei lopen, geen zeldzame vogel, alhoewel je hem bij mij in de buurt steeds minder vaak ziet. Deze rakker speelde verstoppertje, en liet zich niet verleiden om even serieus voor me te poseren. Ik heb nog een tijdje geduldig zitten wachten, maar de Fazant had nog meer geduld en dus rest mij alleen deze foto, waar ik overigens best blij mee ben, zo'n mooie rode kop tussen de groene grassprieten. 


Reacties

 1. Mooi die meidoorn. Bij ons in de windsingel bloeiden ze ook prachtig, maar helaas erg kort. Nu is het de beurt aan de Gelderse Roos: ook met prachtige witte bloemen.
  Die koeien zijn schitterend. Dat hoort toch ook echt in ons Nederlandse landschap thuis.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De foto's van je vogeltjes zijn weer schitterend. Mooi scherp.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie gevarieerde serie, die de pracht van het voorjaar goed in beeld brengt.
  Je hebt er een goed oog voor.
  Wat een heerlijk geluk dat de geelgors daar in die meidoorn ging zitten!
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie serie foto's heb je nog even in de avond gemaakt.
  De meidoorn met de mooie lucht en draden er boven is wel heel mooi.
  En de buizerd op het paaltje hoop ik altijd te zien.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat lekker zo`n avondrondje....
  eigenlijk had ik mezelf dat vandaag ook belooft maar er kwam iets tussen...zoals zo vaak.

  ja de meidoorn...geweldig!
  maar toch ga ik voor de vogelfoto`s.
  je hebt er weer hele mooie opnamen bij.
  de graspieper ging er wel echt voor zitten zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt allemaal voor jullie reacties.
  Ja Betsy die Gelderse roos is ook prachtig en straks in de herfst nogmaals met zijn prachtige rode bessen.
  En ja de vogeltjes werkten allemaal wel heel fijn mee. Dat is een kwestie van geluk, je route kennen met de plekken waar je vogeltjes kan tegen komen en rekening houden met het licht en die Graspieper, daar was ik mee in gesprek en je ziet dat helpt, hij luisterde aandachtig...
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind vooral de graspieper en de witte kwikstaart erg mooi op de foto staan. De fazant speelt verstoppertje, erg leuk.
  En de koeienfoto vind ik geweldig. Ik ben dol op koeien en dit soort foto's spreken mij gewoon aan.

  Ook de buizerd is prachtig in het avondlicht.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Ganzen in Nederland