Lentekriebels bij de huismussen

Je merkt aan alles om je heen dat het volop lente is en ook de Huismussen zijn in lentestemming.
Het is vermakelijk om eens een tijdje te kijken naar al die verschillende Huismusjes.
De mannetjes zitten zich uit te sloven om maar zo mooi mogelijk over te komen op de vrouwtjes en nemen de meest uitdagende houdingen aan.Dit mannetje had het wel helemaal te pakken en nam nam een houding aan  waar een pauwenvrouwtje nog van onder de indruk zou raken. En zelfs toen hij hongerig naar het voederhuisje kwam, bleef hij zich uitsloven. Tevergeefs overigens, want zijn mannelijke metgezellen in het voederhuisje keurden hem geen blik waardig en bleven onverstoorbaar dooreten.


Het is zeker niet alleen maar jolijt bij de Huismussen, af en toe vliegen ze elkaar behoorlijk in de haren, of beter gezegd, in de veren.  
Onderstaand vrouwtje pikte het mannetje venijnig op zijn kop, mogelijk omdat ze zijn hofmakerij zat was, een bijzonder grappig tafereel, dat het mannetje lijdzaam onderging (misschien vond hij het zelfs wel leuk, wie weet...).
Af en toe zie je een mannetje of vrouwtje wat dromerig alleen zitten, of heel alert de fotograaf in het oog houdend, en dan kan je mooi zien hoe prachtig ze op het moment zijn.
Het mannetje met de wat meer roodbruine kleuren en het vrouwtje met de meer okergele en beige tinten, prachtige vogeltjes zijn het eigenlijk.Ach, en uiteindelijk zie je ze dan weer elkaars gezelschap opzoeken en lijkt de rust en vrede
weergekeerd. En zachtjes hoor je ze  Tjielp, Tjielp tegen elkaar zeggen.....Meer informatie over de huismus

Reacties

 1. Mussen zijn de grappenmakers onder de vogels vind ik altijd. Soms kan je er echter geweldige plaatjes van schieten wat deze mooie serie heel duidelijk laat zien. Een toffe serie waar ik ook blij mee zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie serie foto's van de mussen, ze worden vaak vergeten om te fotograferen.
  Maar om ze zo te zien is wel mooi.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooie momenten heb jij vast weten te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke serie.
  Het "barst"hier ook van de musjes.
  En stom....ik neem er haast nooit geen foto's van.En als ik dit zo ziet...dan is het toch genieten van dit kleine spul.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel lekker om naar te kijken.
  en ja...in het echt ook.
  Wij hebben een troepje dat regelmatig stennis komt maken in onze tuin...heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier zijn helaas niet zoveel musjes, maar gelukkig kunnen we van jouw foto's meegenieten. Wat zijn het toch prachtige vogels!

  groet,
  Betsy
  Wolatelier-Dian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap hoe je die vogeltjes er weer zo scherp op krijgt. Mijn voorkeur gaat trouwens uit naar de eerste twee foto's. Mooi die wazige achtergrond in die pasteltinten. Geeft het echte lentegevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig komen er hier heel veel musjes voor. En vele weten niet eens hoe mooi het vogeltje wel niet is. En dat laat je even zien met deze werkelijk prachtige serie foto's. Wat een lente gevoel :)
  Groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. al zijn het in de ogen van de meeste mensen maa simpele vogels maar wat zijn ze toch mooie en plezierige vogels met hun gekwetter

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Iedereen bedankt voor de reacties. Leuk te merken dat mijn doel, het bijzondere laten zien van alledaagse dingen, blijkbaar is gelukt...
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Ganzen in Nederland