De kracht van het sneeuwklokje - bijzonder samenwerkingsproject

Naar aanleiding van het gezang van de Geelgors, heb ik al eens geschreven over kunstenaars, die zich laten inspireren door de natuur.
De Geelgors zingt een liedje dat lijkt op het begin van de vijfde symfonie van Beethoven. Mijn gedachte was dat Beethoven zich mogelijk heeft laten inspireren door een zingende Geelgors en het liedje van die vogel heeft gebruikt voor zijn symfonie. 

Een zingende Geelgors heeft mogelijk Beethoven geinspireerd

Maar er zijn meer mensen die inspiratie opdoen in de natuur.
Het leuke is dat die mensen hun inspiratie omzetten in heel verschillende dingen.
Twee mensen die idee├źn uit de natuur op hun eigen wijze verbeelden zijn dichter/schrijver Ralph van Lightwarrior en Betsy van Wolatelier DIAN.
Ralph doet dat door het schrijven van gedichten en (korte) verhalen.
Betsy maakt allerlei natuurcreaties van wol en vilt.
Als Natuurkieker heb ik zelf een nog weer andere uitingswijze voor mijn natuurbeleving, door foto's te maken van datgene wat me zo aanspreekt in de natuur.

Het leek ons een leuk idee om eens te kijken of we in staat zouden zijn om onze verschillende uitingsvormen  om te zetten in een gezamenlijk project.

Een Sneeuwklokje als inspiratiebron

We besloten te kiezen voor een lenteverhaal over het Sneeuwklokje. Het Sneeuwklokje is best een bijzonder bloempje. Er zijn heel veel soorten Sneeuwklokjes, ik hoorde laatst dat er nu zo'n 475 soorten zijn. Voor een deel zijn het oorspronkelijke soorten en voor een deel gaat het om zogenaamde cultivars, speciaal gekweekte soorten. Sommige soorten zijn behoorlijk kostbaar en daar moet je zomaar een paar honderd euro voor betalen.
Sneeuwklokjes beschikken over een speciaal systeem in hun bloembladeren waardoor ze de sneeuw kunnen laten smelten en daardoor zijn ze altijd in staat om met hun kopje boven de sneeuw uit te komen.

De hoofdrolspeler van het verhaal
 
Ralph heeft een prachtig verhaal geschreven over het kleine Sneeuwklokje. Betsy heeft een schattig Sneeuwklokje gemaakt van vilt  en ik heb als Natuurkieker gezorgd voor passende foto's om het verhaal te illustreren.
Ben je nieuwsgierig naar het gehele resultaat van ons bijzondere samenwerkingsproject neem dan een kijkje op onderstaande blogs. Op beide blogs is het hele verhaal opgenomen en zijn de foto's te zien die het verhaal illustreren. 
wolatelier-dian.blogspot.com is de blog van Betsy
lightwarrior-lightwarrior.blogspot.com  is de blog van Ralph


Wij vonden het een leuk avontuur en wie weet komt er nog wel eens een vervolg op onze samenwerking. Wij hebben er in ieder geval met plezier aan gewerkt en hopen dat het door anderen met even veel plezier wordt gelezen en bekeken en dat het wat extra  lentekriebels  opwekt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Ganzen in Nederland

Diverse soorten vinken voor de lens