Natuurkiekerweblog bestaat 2 jaar

Twee jaar geleden is de Natuurkiekerweblog van start gegaan, op 1 november 2010.
De reden om met een weblog te starten was het kunnen delen van allerlei zaken in de natuur
waar ik me over verwonder.
Verwonderen vanwege de schoonheid, het bijzondere of onbekende...


Een insect die tot de familie van de Sluipwespen (Ichneumonidae) behoort, waarschijnlijk heet deze
Ichneumoninae en komt uit de blog van 8 november 2011

Een jagend vrouwtje Blauwe Kiekendief uit de blog van 23 december 2011

Sinds de start op 1 november 2010 heb ik ruim 300 blogjes gemaakt, gemiddeld zo'n drie blogjes per week en er zijn al heel wat onderwerpen besproken. Voor een deel maak ik wel plannen als ik de natuur in trek, maar het liefst kies ik enkel een natuurgebied en laat me verder verrassen door wat ik daar tegen kom.
In deze blog zie je foto's van het afgelopen jaar van de Natuurkiekerblog dus van 1 november 2011 tot
1 november 2012. Van het eerste jaar is ook een overzicht zie deze blog.


Een boeiend schouwspel: een Wilde Zwaan wordt uitgedaagd door Kleine Zwanen 

Soms moet zelfs de maaltijd even worden onderbroken worden voor natuuravontuur, 
zoals bij dit vrouwtje Sperwer uit de blog van 11 februari 2012

Natuurbeleving staat bij mij nog steeds op de eerste plaats, genieten van alles wat je tegen komt.
Mijn intentie bij de start was -en is nu nog steeds- anderen mee te laten delen in de mooie dingen, die ik in de natuur beleef. De natuur is is een onuitputtelijke bron van inspiratie en wordt naar mijn beleving steeds boeiender  naar mate je er meer tijd in doorbrengt, er meer kennis over krijgt en vooral al je zintuigen laat werken als je buiten bent.

Een Aalscholver in de Aalscholverkolonie van de Wieden uit de blog van 23 maart 2012

Een "once-in-a-lifetime"-moment, ik denk niet dat ik ooit nog weer de kans zal krijgen om een geeuwende Adder te fotograferen zie ook de blog van 9 april 2012.

Als je iets doet wat je graag met anderen wilt delen, dan is het natuurlijk leuk als je dat ook echt kunt doen. Ik ben er dan ook best trots op dat de weblog in twee jaar tijd inmiddels ruim 100.000 pageviews heeft gehad.
Daarnaast is het heel fijn dat zoveel mensen laten weten dat ze de blogs waarderen en  de moeite nemen om een reactie achter te laten. Het is heel motiverend om  complimenten, kritische opmerkingen en aanvullingen te krijgen, dank jullie wel daarvoor!

Nachtvlinders hebben vaak een geweldige schutkleur en je moet soms wat geluk hebben om ze tegen te komen, dat geluk had ik met de Nachtpauwoog uit de blog van 25 mei 2012.

Een van de meest keurrijke vogeltjes die in Nederland broeden is ongetwijfeld de Gekraagde Roodstaart, 
enorm blij ben ik met de blog van 10 juni 2012 die ik van deze soort heb kunnen maken.

Reacties op de weblog zelf waardeer ik dus zeer, maar ook de contacten via Twitter vind ik heel leuk.
Door mensen te volgen die op welke wijze dan ook maar geïnteresseerd zijn in natuur en fotografie, ontstaan er leuke contacten waarbij informatie uitgewisseld wordt en soms leidt het ook tot ontmoetingen. Inspirerend en op deze wijze ontstaan ook via Twitter weer ideeën voor nieuwe blogs.

 In het Jaar van de Klauwieren heb ik een prachtige serie kunnen maken van de Grauwe Klauwier. 
Deze vogelsoort heeft zijn grootste broedpopulatie in Drenthe en te zien in de blog van 22 juli 2012.

Korenvelden met Korenbloemen en Kamille, een prachtig gezicht en gelukkig nog steeds te zien.
Een fotografische uitdaging om dat mooi vast te leggen uit de blog van 31 juli 2012

Voorlopig ben ik van plan om lekker door te gaan met  fotograferen en schrijven met de natuur als onderwerp.
Er zijn nog heel veel dingen die ik wel wil vertellen, er komen vast ook nog veel mooie en onverwachte natuurmomenten voorbij... en het is leuk om dat te delen. Voor mezelf is de weblog tevens  een mooi archief en goed dat al die natuurmomenten op deze wijze worden vastgelegd.

Macrofotografie doe ik heel graag en een van de leuke dingen daarbij is dat je details zichtbaar kunt maken die je met het blote oog niet kunt zien zoals bij deze springspin uit de blog van 17 augustus 2012.

Pop van Groot Koolwitje uit de blog over de gedaantewisseleing van koolwitjes van 14 september 2012

Natuuravonturen beleef ik alleen, maar ook graag samen met anderen, zo heb ik samen met Hannie een avontuur beleefd met Koolwitjes, waar we rupsen en poppen van vonden en onze grote wens was om die poppen uit te zien komen. Hannie heeft er over gewaakt als een moederkloek, maar het ultieme moment van uitkomen hebben we niet meegemaakt, maar wel prachtige momenten van natuurbeleving.


Watersnippen zie je doorgaans pas als je vlak voor je opvliegen. Ik ben daarom heel blij met de serie die ik van deze prachtige weidevogel heb kunnen maken uit de blog van 8 september 2012

Als ik zo de foto's van deze blog bekijk dan vind ik dat ik veel mooie dingen heb gezien. Niet alledaagse ontmoetingen zoals de Sperwer die in de tuin kwam zitten, ruziënde zwanen die er een flink spektakel van maakten en het meest bijzondere natuurmoment is wat mij betreft het kunnen fotograferen van de geeuwende  Adder. Maar ook van een "gewoon" springspinnetje of bijvoorbeeld een korenveld kan ik steeds weer opnieuw enorm genieten.


Vandaag begin ik aan een derde jaar Natuurkieker, weer 365 dagen kijken wat de natuur in petto heeft.
Kleine avonturen, grote avonturen. Nieuwe ontdekkingen doen, of weer opnieuw genieten van een al bekend natuurverschijnsel. De seizoenen  beleven in de natuur, jullie zijn van harte welkom om het mee te beleven via de blog of wie weet samen op hetzelfde moment in de natuur.

Reacties

 1. Goedemorgen Coby,
  Van harte gefeliciteerd met je jubileum en dat we er nog vele jaren samen met jou van mogen genieten. Een mooi overzicht zo en leuk te zien wat de fotograag zo na een jaar uit haar eigen collectie pikt. Een divers overzicht wat toont hoe divers jou belangstelling is. Maak er een mooie dag van vandaag en maak er weer een mooi jaar van, met elke dag een vleugje natuur. An apple a day, keeps the doctor away. Daar maken we nu van : A piece of nature each day, keeps the doctor away.
  Groetjes,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Hannie en de uitspraak van apiece of nature each day, houden we er in.
   Fotograag vind ik overigens ook wel een heel grappig woord alhoewel ik vermoed dat je gewoon fotograaf had bedoeld...
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 2. Nou, Coby, ik ga graag digitaal met je mee op stap. Jij komt dingen tegen die ik niet voor de lens krijg, dus het is altijd genieten bij jou. Meer dan 100.000 pageviews is ook niet niks. Gefeliciteerd daarmee en op naar het 3e jaar. Ik ga digitaal weer met je mee. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent het komende Natuurkiekerjaar weer van harte welkom hoor en met evenveel plezier kom ik op tegenbezoek.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 3. Hoi Coby,
  Een felicitatie waard hoor! Fijn is dat wanneer je je passie met anderen kan delen. Ik ben medio oktober pas begonnen met blogs maken en heb er al 35 gemaakt! Het is niet alleen leuk maar ook verslavend hoor! maar ja, we gaan nu de natte herfst en koude wintermaanden tegemoet. Binnen zitten dus! Ik denk dat ik maar weer een aantal verzamelblogs ga maken van 2012. (kevers, slakken, etc..)

  Groet,
  Willy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je felicitatie. En ik ga de komende maanden ook gewoon de natuur in hoor, ieder seizoen heeft geweldige natuurmomenten te bieden, dus niks binnen zitten voor Natuurkieker :-)
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd met twee jaar bloggen en ik laat me het komende jaar weer graag verrassen door je prachtige foto's en verhalen!
  Groet,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat je dit nog jaren volhoud want ik beleef van je log heel veel plezier en het is een heerlijke manier om veel over de natuur te weten te komen,dus in iedergeval al heel veel dank voor de afgelopen tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je tweejarig blogjubileum. Ik kom graag op je blog, ik geniet van je foto's en teksten en leer hier steeds wat bij.
  Hartelijke groet, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uiteraard sluit ook ik mij aan in de lange rij van felicitaties! Super, Coby, je hebt voor je zelf maar zeker ook voor je volgers en lezers iets neer gezet om elke week weer naar uit te kijken. Complimenten en fantastisch om te zien dat je elke week weer inspiratie vindt om ons weer iets anders te laten zien. Nog vier maanden en dan bestaat ook mijn blog twee jaar maar wel met veel minder page-views dan jij hebt kunnen verzamelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hai Coby,

  Hmmmm, ik heb de banketbakker toch al een aantal keren gezien op mijn werk, maar geen gebakje vanuit Drenthe :-(
  Zal nog wel komen, denk ik.

  De afgelopen 12 maanden hebben weer een hele bonte verzameling aan blogs van jouw kant opgeleverd. Zoals je weet, mag ik ze graag lezen.
  Waren in jouw eerste jaar de torenvalkblogs een opvallend hoogtepunt, dit jaar zijn dat voor mij met stip de blogs over de adders. Dat was toch wel 1 van een handjevol blogs (van alle blogs die ik volg) waar ik stikjaloers naar heb zitten kijken. Een ander blog waar ik toch wel jaloers op was, was het blog over de grauwe klauwier. Die staat ook hoog op mijn lijstje.

  Die 100.000 pageviews heb je niet voor niets. De meeste blogs (zoals ook die van mij) laten toch vooral registraties zien van éénmalige gebeurtenissen.
  Op jouw blog komt toch met grote regelmaat een levens- of jaargetijdecyclus voorbij. Dat maakt het allemaal net wat interessanter voor de gemiddelde bezoeker. Het is gewoon erg leerzaam.
  Ga zo door en laat ons nog lang meegenieten van je wandelingen en avonturen.
  Je werk wordt zeer gewaardeerd!

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 9. GEfeliciteerd met je tweejarige blogjubileum. Je maakt fantastische mooie foto's en je verhaaltjes erbij zijn ook erg interessant. Iets waar IK nog wat van kan leren, Ga vooral door en ik kom wel weer eens langs.
  Groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Coby gefeliciteerd met twee jaar bloggen, jij bent ook een echte natuur liefhebster en kunt daar ook nog prachtige foto's van maken, dat is denken wij dubbel genieten. Je hebt ook wel hele mooie uitgezocht op op jouw jubileum blog te zetten.Wij hopen er nog heel lang van te genieten.
  Gtoetjes uit De Brummeltuun.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd Coby
  Mooi gedaan zo..een soort van overzichtje..
  ik heb er veel van gezien en vind het altijd mooi je info
  bij de foto's te lezen en daar van te leren..
  Ik wens je veel succes met het vervolg van je blog ;)

  Lg, Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met de tweede verjaardag van je blog.
  En van mij mag je nog heel lang doorgaan met je Natuurkieker blog.
  Ik lees ze met veel plezier en geniet van je mooie foto's.
  En als ik deze blog zo lees, deel ik de manier van natuur beleven wel.
  Ook dat is voor mij het belangrijkste, en wat kun je toch veel mooie momenten beleven als je maar goed om je heen kijkt.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd Coby,

  Weer een (blog)jaartje ouder!
  Mooi hoor. Zeker de hoeveelheid,diversiteit en enthousiasme is een felicitatie waard. Op nog vele jaren...

  Grs Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Coby,

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog!

  Gemiddel 3 keer per week een bericht; hoe krijg je het voor elkaar. Fraaie foto's laat je hier zien waarvan ik sommige had gemist. Vind met name de geeuwende adder wel een unieke foto! Ik wens je nog vele mooie blogberichten.

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Coby, ook van mijn kant proficiat, en ga vooral nog heel lang zo door!
  groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah Coby,
  ik zie het nu pas.... we hadden wel vierstemmig 'lang zal ze leven' kunnen zingen zonet.
  Super leuk, ga lekker door, ik wijs geregeld mensen op je website.
  Groeten van je achterbuurvrouw,
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vooral zo door gaan Coby...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ruim 300 X gepost in 2 jaar. Van Harte Coby!!! En natuurlijk ga je door er is zoveel te zien in de natuur. Je hebt bewezen dat je er oog voor hebt. Raar hé dat sommige mensen het niet zien.
  Groet, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Van harte gefeliciteerd Coby, ik geniet erg van je foto's en alle mooie momenten. Dankjewel en ik blijf zeker meekijken en meelezen

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooie foto's van een mooi jaar! Gefeliciteerd met je 'verjaardag'!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je hebt wat afgeschreven in die 2 jaar. En heel wat informatie en beelden met ons gedeeld. Een mooi naslagwerk voor jezelf en voor ons. Succes met jaar 3!
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat mooi om zo door de twee jaar heen te wandelen Coby.
  Prachtige natuurmomenten heb je vastgelegd en de geeuwende adder die is super!!!!!!
  Fijn weekend, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie compilatie van dit jaar Coby, gapende adder is natuurlijk geweldig om te zien en ook nog te kunnen vastleggen, maar als vogelaar gaat mijn voorkeur naar de gekraagde roodstaart en de grauwe klauwier. Laatste soort komt hier ook voor aan de rand van de Groote Peel (zie mijn eerste blogserie) Veel succes het komende jaar.

  Gr.,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Coby,

  gefeliciteerd met je 2e bloggerjaar. Ik volg je al een hele tijd en eigenlijk al vanaf mijn punt tijd hihi.... Ik heb hier heel veel moois voorbij zien komen en ook veel informatie gekregen en geleerd. Dank je wel voor de mooie platen van de afgelopen jaren.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik dacht "vroeger' dat ik best veel zag, dat was ook zo. Sinds ik een weblog ging bijhouden (http://cirkel-der-natuur.skynetblogs.be/) en later mijn website http://www.cirkel-der-natuur.nl/ wist ik dat ik nog niet veel gezien had. Ineens kijk je met heel andere ogen. Dat was zo leuk om te ontdekken! Tot de dag van vandaag ontdek ik altijd nog nieuwe dingen....
  Ook door andere blogs te bekijken en sociale media die is in de jaren ook steeds meer opgekomen. Door al deze ontwikkelingen (en mijn werk) heb ik helaas geen tijd meer om elke dag wat te plaatsen, hetgeen ik vijf jaar lang wel gedaan heb....
  Jouw foto's zijn bijzonder Coby. Dank je wel voor al het delen en heb veel plezier met je prachtige hobby.....
  Ik zie je op Twitter!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Van harte gefeliciteerd met je jubileum. Leuk dat dat samenvalt met de verjaardag van onze dochter Anne (Kookstel)! Ik ben blij dat je zelf een mooie compilatie hebt gemaakt van al je blogjes van het afgelopen jaar, want er is zoveel moois voorbij gekomen dat ik niet had kunnen kiezen.
  Ik heb het voorrecht om al een paar keer met je op stap te zijn geweest en ik hoop dat er nog veel gezamenlijke natuuruitjes zullen volgen. Ondertussen blijf ik je blog op de voet volgen. Het is echt elke keer weer genieten van de foto's, maar zeker ook van de informatie die je erbij zet.
  Een heel fijn nieuw blogjaar toegewenst.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Gefeliciteerd, Coby, met deze verjaardag. Ik hoop dat je nog heel veel mooie en leerzame blogs mag maken; heel veel inspiratie toegewenst!
  Groeten, marion

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoi Coby, gefeliciteerd met je twee jaar bloggen.
  Ik geniet enorm van wat je allemaal laar zien, ga er maar heel lang mee door.

  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Van harte met het 2 jarig bestaan en eerlijk is eerlijk, je foto's zijn boven het gemiddelde en altijd een vreugd om te bekijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Coby,nog van harte met je 2jarig blogjubileum.En dat er nog vele mogen volgen in goede gezondheid met evenveel plezier.
  Heerlijk om zo te kunnen genieten van al het moois in de natuur.
  Zag vorige week bij Dwingeloo een zilverreiger eenzaam in een weiland staan.Ja,daar rij je dan langs en geniet je even van dat mooie wit in een groen weiland met een straal zon.
  goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hello Coby,
  First of all, congratulations for your two years blog anniversary!
  I remember many posts in this blogpost but there are some I didn't see probably because I had less time last summer (working). So the good news is that I can go back and check them because they look very interesting, as always.
  I wish you a great third year blogging and discovering new subjects in nature. When you love nature as much as you do, there is no end to it!
  Warm greetings,
  Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Proficiat met je 2-jarig blogjubileum en ik hoop dat er nog heel veel interessante en mooie blogjes van jouw hand verschijnen.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 33. 2 jaar bloggen is een felicitatie waard
  Jou blog ziet er keurig uit en mag gezien worden.
  Ontvang een hartelijke groet en een fijne zondag gewenst van
  eilandstaete

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Je bent mijn vaste columniste van "mijn" Natuurkrant http://paper.li/BenVld/1315693858?utm_source=subscription&utm_medium=email&utm_campaign=paper_sub

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Mooi, mooi, mooi... Ben jou beginnen volgen door het blog van Betsy... Sindsdien kijk ik dagelijks uit naar jouw mooie foto's. Doe zeker zo voort, zodat we nog heel lang allen kunnen meegenieten...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. leuk om te horen Jeanine dat je echt een vaste bezoeker bent geworden via
   de blog van Betsy.
   Ik ga zeker door en wees welkom om er lekker van mee te genieten!
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 36. Bedankt voor al jullie leuke reacties op deze jubileumblog. Natuurlijk laten velen regelmatig een berichtje achter bij een blog, toch is het wel heel leuk dat er zoveel mensen bij deze speciale blog laten weten dat de blogs worden gewaardeerd.
  Absoluut een stimulans om op dezelfde voet verder te gaan met blogs waarin zowel de tekst als de foto's een belangrijke rol spelen.
  Ook in het komende jaar zal ik graag iedereen weer deelgenoot maken van mooie, bijzondere, merkwaardige, alledaagse en wonderlijke zaken in de natuur.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hallo Coby,

  Ik zag dit blog ook bij je voorbij komen. Wil je bij deze nog feliciteren met je 2-jarig bestaan van je geweldige blogpagina. Door de jaren heen ben ik je gaan volgen en sinds er zoveel moois voorbij kwam elke keer ben ik je trouw gaan volgen. Je laat hier een kleine impressie zien van wat je allemaal gezien hebt in moeder natuur en gelukkig ook weten vast te leggen zodat wij lekker hiervan konden meegenieten.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik kom dit blog nu pas tegen
  NOOIT te laat natuurlijk.
  Prachtig Coby
  Heel veel succes met alles wat nog komen gaat.
  Er zijn er niet veel die zoveel moois kunnen laten zien,
  Het is de natuur die het werk doet
  jij laat het zien !
  DANK je wel !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Waarom klepperen ooievaars