Een Spreeuwenzwerm


Volgens mij is het een van de meest fascinerende verschijnselen in die we hier in de natuur kunnen zien, een grote zwerm spreeuwen die in de lucht zwiert vlak voordat ze gaan rusten op hun slaapplek.
In korte tijd wordt de zwerm steeds groter, als uit het niets verschijnen steeds weer nieuwe kleine groepjes spreeuwen die zich moeiteloos voegen bij de steeds groter wordende spreeuwenzwerm.

Ik heb er ademloos bij staan kijken, eigenlijk heb je ogen te kort om te kunnen volgen wat er allemaal gebeurt. Kijk maar even mee en geniet van dit bijzondere fenomeen, waarvan men er nog steeds niet achter is  hoe het kan dat de spreeuwen zo massaal synchroon met elkaar kunnen vliegen, zonder tegen elkaar op te botsen. Reacties

 1. Dat is inderdaad zo fascinerend om te zien Coby. Een prachtig filmpje!
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterned Coby,
  zag ook een foto op je FB voorbij komen. :-)
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Coby,

  Ik had nog niet door dat je inmiddels weer wat blogjes hebt gemaakt. Leuk om weer iets van je te lezen op deze manier. Mooi filmpje van de spreeuwen.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb het ritme er nog niet weer helemaal in, maar het is zeker de bedoeling weer regelmatig blogjes te plaatsen. Groet Coby

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Ganzen in Nederland

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders