Recept Bramenlikeur maken
Een eenvoudig recept om bramenlikeur te maken:
Enkele jaren geleden heb ik voor het eerst bramenlikeur gemaakt. Ik vond het resultaat zo lekker dat ik besloten heb om dat dit jaar ook maar weer eens te doen.
Ik gebruik een heel eenvoudig recept namelijk 1 fles wodka, 500 gr bramen en 250 gr suiker. De bramen even goed schoon maken en een klein beetje pletten. De suiker oplossen in een deel van de wodka en dan alle ingrediënten in een grote weckfles of andere goed afsluitbare fles doen. Minimaal 6 weken op een donkere plek zetten en regelmatig even roeren of eventueel omschudden. Na 6 weken de bramen verwijderen en de likeur in flesjes gieten. De bramen zijn trouwens nog heerlijk op ijs of een ander toetje.
Ik wacht nu dus geduldig tot de 6 weken voorbij zijn en hoop dan weer heerlijke bramenlikeur te hebben.
Enkele jaren geleden heb ik voor het eerst bramenlikeur gemaakt. Ik vond het resultaat zo lekker dat ik besloten heb om dat dit jaar ook maar weer eens te doen.
Ik gebruik een heel eenvoudig recept namelijk 1 fles wodka, 500 gr bramen en 250 gr suiker. De bramen even goed schoon maken en een klein beetje pletten. De suiker oplossen in een deel van de wodka en dan alle ingrediënten in een grote weckfles of andere goed afsluitbare fles doen. Minimaal 6 weken op een donkere plek zetten en regelmatig even roeren of eventueel omschudden. Na 6 weken de bramen verwijderen en de likeur in flesjes gieten. De bramen zijn trouwens nog heerlijk op ijs of een ander toetje.
Ik wacht nu dus geduldig tot de 6 weken voorbij zijn en hoop dan weer heerlijke bramenlikeur te hebben.
Reacties
Een reactie posten