Besneeuwde oude boomgaard

Op een van mijn rondjes door de natuur kom ik langs een mooie oude boomgaard. Het is een plekje dat steevast mijn aandacht trekt en ik stel me dan voor dat ik daar nog eens heel mooie opnamen van wil maken. Toen de winter zich echt aandiende nam ik me voor om in ieder geval bij de boomgaard eens even wat foto's te maken deze opnamen zijn gemaakt op 16 en 17 januari 2016.


Volgens mij zijn de bomen echt al heel oud en ze hebben ook van die fraaie karakteristieke vormen en er zijn er ook die door de tand des tijds zijn aangetast.
Verder staan er wat oude schuurtjes op en alles bijeen is het een mooi landschap, maar ja dan moet je er ook nog mooie opnamen van maken. Ik ben er twee keer naar toe geweest, de eerste keer midden in een flinke sneeuwbui en daarna nog een keer met stralend winterweer.
Landschapsfotografie is toch echt een lastige discipline, maar mooi om dit plekje in verschillende omstandigheden te kunnen vastleggen.

Nog meer foto's van de boomgaard en ook van beide dagen. Het is met al die bomen en schuurtjes zoeken naar een mooie composite en mooie diepte in het beeld. Ik denk er over om deze boomgaard maar eens als jaarproject te nemen, het zou leuk zijn om te proberen er een serie door het jaar heen van te maken. Deze twee keer heb ik me er in ieder geval al even prima mee vermaakt en wie weet komt er dus nog wel een vervolg.

Reacties

 1. Dat heb je supermooi gedaan, ik vind de foto's prachtig! De composities zijn mooi in balans en de bomen in de mist geven ook een heel aparte sfeer... mooie herinnering aan deze korte winter:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. supermooie foto's Coby, prachtige composities!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is leuk Coby...
  voorjaar, zomer en herfst eraan vast knopen,
  levert vast een een mooi compleet document en foto serie op!
  Deze is alvast prima en je kunt zeker zien dat het echt oude
  bomen zijn met grillige vormen, ziet er mooi uit in deze
  winterse setting..

  groetjes Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ohhh wat een jaloersmakende foto's. Prachtige winterse plaatjes, zowel die van de grijze dag als de dag met het zonnetje en een blauwe lucht, wat ziet het er dan toch ineens weer anders uit he. De mooie vormen van de bomen lenen zich goed voor dit soort foto's.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Coby,
  Dit zijn beelden die wij in het westen van Nederland niet konden zien. Jij laat hier mooi de verschillen in omstandigheden zien. Hoe grijzer, hoe kouder de aanblik. Bij de zonnige condities krijg je vanzelf een aangenamer wintergevoel. Mooi gedaan.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige reeks van uitzonderlijk mooie en grillig gevormde bomen.
  Fijn weekend, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zou inderdaad een mooi project zijn om een jaar lang deze prachtige oude boomgaard te fotograferen Coby. Bijzonder mooie foto's van deze bomen in wintersfeer. Ook bijzonder dat deze bomen de tand des tijds hebben doorstaan en aan de hakbijl zijn ontsnapt.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie fotogenieke plek, dat heb je heel goed gezien Coby.
  Het verrast me dat in deze serie de foto's zonder zon me het meest aanspreken, vooral nummer 6 is echt prachtig!

  Groetjes en fijn weekend,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi onderwerp heb je hier Coby.
  Prachtig de oude boomgaard met een laagje sneeuw.
  Fijn weekend, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hai Coby,

  ZO jammer dat dit in het westen aan mij voorbij gegaan is. Blijft toch prachtig om met sneeuw te fotograferen. Helemaal als je zo'n spookachtig decor tot je beschikking hebt. Alle foto's hebben iets speciaals, maar de nummers 6 en 7 hebben een hele spannende sfeer. De omhoogstaande takjes geven het iets buitenaards.
  Erg mooi gedaan en een goed gekozen locatie.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Coby,
  die zijn echt hele mooie platen van deze oude bomen.
  De sneeuw maakt dat deze foto's nog mooier zijn en ik moet eerlijk zeggen dat ik toch wel een beetje met een jaloerse blik hier naar kijk hoor. De enige dag dat het in West-Friesland "poederde" moest ik natuurlijk werken. Ik vind sneeuw zo mooi en zeker zoals jij het hier laat zien in deze boomgaard. Dit is echt genieten van de natuur. Mijn complimenten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dank voor jullie reacties en commentaren,fijn te merken dat deze serie in de smaak valt en dat ook het onderwerp wordt gewaardeerd. Ik zal zeker proberen om in de loop van het jaar nog meer opnamen te maken van deze oude boomgaard.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Ganzen in Nederland

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders