Sneeuwklokjes voor de lens

Met het aanbreken van de lente verschijnen ieder jaar ook weer de lentebloeiers. Hoewel de eerste sneeuwklokjes soms al eerder bloeien is het hoogtepunt van hun bloei toch in maart.
Ieder jaar verheug ik me er op om er mijn camera weer op te kunnen richten en ook nu heb ik me weer prima vermaakt met de sneeuwklokjes.De uitdaging is natuurlijk om weer net wat andere opnamen te maken dan de vorige jaren. In eerste instantie viel het me niet mee om het echt anders te doen. Het bleef bij een foto met een kleurrijke achtergrond en sneeuwklokjes in de herhaling. Maar goed je moet ergens beginnen en toch leuk om zo wat te experimenten en het wit bijvoorbeeld mooi te uit te lichten.Ik wilde graag wat zachtere foto's en dus weer verder proberen en zoeken naar andere mogelijkheden.
Het leverde in ieder geval foto's op die qua sfeer toch weer heel anders waren dan de eerste twee. Ik was er redelijk tevreden mee, maar er moest toch nog meer te doen zijn met de sneeuwklokjes.Ik heb sneeuwklokjes in mijn eigen tuin en het voordeel is dat je daar dan zo even weer aan de slag kan en niet eerst hoeft te reizen dus nog maar eens weer plat voor de sneeuwklokjes. Ik ontdekte een sneeuwklokje dat parmantig tussen de kleurrijke krokussen stond. De krokussen zorgen, vind ik, voor een mooie entourage waar het witte sneeuwklokje goed tegen afsteekt.Maar ja hoe laat je het sneeuwklokje dan het mooist uitkomen, eerlijk gezegd weet ik het niet helemaal. Diverse posities, standpunten en dergelijke maar eens uitproberen. Ik vind het heel leuk om zo allerlei foto's te maken, maar lastig om te bepalen wat nu het mooist is.Op een gegeven moment waait de schuurdeur open en zorgt voor een helder blauwe achtergrond. Een beetje heel knal misschien, maar ik vind het toch ook wel verrassend. Zo kunnen dus ook situaties onverwacht ontstaan en wellicht dat ik de deur later nog wel eens met opzet zal inzetten bij andere fotosessies.

Tot besluit nog een paar foto's met veel zachtere tinten waar ik zelf toch ook best content mee ben. Alles bij elkaar heb ik me prima vermaakt met de sneeuwklokjes en ben benieuwd welke foto's het meest in de smaak zullen vallen.

Reacties

 1. Wat een prachtige serie. Ik vind ze allemaal even mooi... Ik heb geen verstand van fotograferen. 't Is maar goed dat je uitleg gegeven hebt van de blauwe kleur, ik zou denken dat het de lucht is. Wens je een fijne zondag en je trekt er vast wel weer op uit binnenkort.
  Bij mij staat het vol sneeuwklokjes en krokussen langs de oprit: een blij welkom iedere keer weer tot de zon te warm wordt, maar dan bloeien weer andere bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hooi Coby
  Wat een mooie lente foto's de eerste foto vind ik het mooiste.
  Groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. SNoezig...
  Vooral de laatste serie is heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh leuk! jij bent ook met sneeuwklokjes bezig geweest. Ja, heel herkenbaar, je kunt er veel mee doen. maar juist dat maakt het dan weer moeilijk kiezen, wat wil je, wat vind je mooi. Je vroeg op Facebook welke we de mooiste vinden, dat zijn voor mij 1-2-3-5.

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's! Qua sfeer ga ik voor de laatste 4.

  Fijn weekend, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig toch altijd die tere sneeuwklokjes! 1 en 3 zijn erg mooi. en de 4 laatste vind ik zelfs super, heel bijzonder!
  mooie reeks!

  BeantwoordenVerwijderen

 7. Prachtige foto's Coby.
  Je was benieuwd welke het meest in de smaak vielen, voor mij zijn dat nr1 -3- 13 -14.
  Zonder de andere te kort te doen want ze zijn allemaal mooi.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke sneeuwklokjes serie, weer heel anders als ik bij anderen heb gezien en als mijn eigen serie.
  Ik vind de combinatie met de krokussen erg mooi. Die foto's zijn bij mij dan ook favoriet.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi, al die sneeuwklokjes!

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie serie van deze vroege bloeier
  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Coby,
  Opmerkelijk hoe sneeuwklokjes talloze mensen inspireren. Het valt dan niet mee om met originele foto's te komen. Ik denk dat je daar zeker in geslaagd bent. De combinatie met de krokussen zorgt voor mooie contrasten, waarbij de schuurdeur ook een welkome rol speelde.
  Mooie serie.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi de laatste foto's en ook de combinatiefoto's met de krokusjes!

  Gr. John

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow and wow!!! Beautiful flowers and excellent shots. Congratulations!
  Warm greetings from Poland :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hai Coby,

  Haha, die deur. Wat een mop. Zo zie je maar dat een hoop mooie dingen per ongeluk ontstaan. Net als een hoop geneesmiddelen. Die twee "blauwe" foto's zijn wel echt helemaal anders dan de rest. Omdat er ook nog paars inzit, knallen de kleuren je tegemoet. Ik vind ze prachtig! Neemt niet weg dat ook de andere foto's zeer fijn zijn om naar te kijken, waarbij ik toch ook de laatste twee foto's nog even apart wil noemen. Dat oranje bolletje zorgt voor iets extra's in die foto's. Kijkt ook lekker.
  Hele mooie serie sneeuwklokjes!

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Coby,
  werkelijk een prachtig blog en jij laat zien wat ik niet kon laten zien nl
  snewuwklokjes tussen de paarse krokussen. Prachtige combinatie is dit.
  Je sneeuwklokjesfoto's zijn sowieso prachtig om te zien en je hebt
  hele mooie standpunten gebruikt. Ook het spelen met licht is heel mooi gedaan.
  Dit is dan ook echt een heerlijk genietblog geworden.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Moi, Coby,

  Leuke probeersels en wat de mooiste is? Moeilijk te kiezen en smaken verschillen maar zo'n wit klokje tussen dat paarse krokusjes gedoe vind ik erg leuk gedaan.

  Groet, Ubel.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtige foto's! De lente is weer begonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtige foto's van de sneeuwklokjes Coby.
  Doe met de paarse gloed van de krokussen vind ik echt super.
  Een goed weekend.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dank voor alle reacties en commentaren, fijn dat zoveel mensen de moeite blijven nemen om een reactie achter te laten.
  Boeiend om te lezen hoe verschillend de voorkeuren zijn of wellicht niet verrassend omdat de foto's zo verschillend
  van sfeer zijn?
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Ganzen in Nederland

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders