Ondertussen bij Natuurkieker

Als je een regelmatige bezoeker van mijn blog bent heb je gemerkt dat het na het 365-dagenproject van 2018, heel stil is geworden op de natuurkiekerblog.
Op de een of andere manier lukte het me niet om de draad weer op te pakken.
Dat wil niet zeggen dat er geen natuurkieker-activiteiten meer zijn, integendeel zelfs en wellicht is dat wel de oorzaak van de (tijdelijke) stilte op mijn blog.


Met deze blog hoop ik nu weer een start te maken met het regelmatig plaatsen van een natuurkiekerblog. Insteek van mijn blogs is altijd geweest om mensen mee te laten genieten van mijn natuuravonturen, te laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur om ons heen is en dat wij daar zuinig op moeten zijn.


Natuurblogs zoals ik altijd heb gedaan, blijf ik zeker maken. Het is nog steeds goed denk ik om in blogs te laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur is, maar ik wil ook andere blogs gaan maken.
Ik vind dat iedereen mede verantwoording heeft om te zorgen dat we die natuur ook voor toekomstige generaties bewaken en bewaren. Ik vroeg me af of ik zelf al genoeg doe om onze natuur te beschermen, het eerlijke antwoord is:"nee...".
Ja en als je vindt dat iets niet goed is, kun je het zo laten, maar je kunt ook (nog meer) de verantwoordelijkheid nemen voor wat je doet en laat.
Voor mij een reden om er extra bewust mee bezig te gaan om mijn eigen steentje bij te dragen aan het goed omgaan met de natuur en de aarde waarop wij met elkaar leven.
Hier zal ik ook blogs over gaan maken, bijvoorbeeld hoe ik mijn eigen tuin telkens meer dier-en natuurvriendelijker maak.Naast een natuur-onderdeel heeft Natuurkieker ook een Welzijns-onderdeel, waarbij ik werk met massage, meditatie, adem- en natuurcoaching. Beide onderdelen, "natuur"en "welzijn", zijn meer met elkaar verbonden dan je wellicht zou denken en daar wil ik het in blogs ook zeker over gaan hebben, laat je in dat opzicht ook maar verrassen.


Vanaf  nu mag je weer regelmatig een blog van mij verwachten, veel lees- en kijkplezier gewenst en heb je opmerkingen of vragen over de blogs, ik hoor het graag.


Hartelijke groet,  Natuurkieker Coby Koops

Reacties

 1. Leuk dat je het bloggen weer oppakt, de zonnedauw foto is prachtig. Leuk dat je ook wat informatie deelt, net als voorheen, vaak heel leerzaam, ook voor mij.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om weer eens een blog van je te zien Coby.
  Prachtige foto's en i.d.d we moeten zelf ook ons steentje bijdragen aan de natuur.
  Mijn tuin is dan ook niet zo netjes geordend maar wilde bloemen en vaste planten groeien naast elkaar.
  Zelfs de putter zie ik nu geregeld in de tuin.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig Coby, blij weer wat van je te horen. En ik kijk uit naar je blogs. Goed om de natuur te helpen de natuur helpen en te laten zien dat je er aan om t doen. Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Coby, inderdaad even stilte maar dat mag hoor. Al dat moeten is ook niet je dat. En nu je een beetje van je ideeën hebt gedeeld hoe je weer gaat bloggen zou ik zeggen verras ons maar.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto van jou Coby!
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Coby,
  ik ben zelf ook minder gaan bloggen na het ongeval met mijn kleinzoon maar ik miste jou mooie natuurblogs wel. Heel fijn om te lezen dat je weer gaat beginnen en ik hoop dat je veel respons krijgt. Je eerste foto van het zonnedauw vind ik erg mooi maar ook je plannen om de natuur beter en houdbaar te maken is een goed en ook een nodig streven.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai Coby,

  Ik denk dat je al een behoorlijke steen bijdraagt met je blogs. Daarmee creëer je toch een bepaald besef bij mensen. Vaak gaat het om dingen waar de meeste mensen niet eens bij stilstaan en door zo'n blog ineens beseffen dat ze ergens verkeerd mee bezig zijn.
  Bv het strooien van slakkenkorrels, het chemisch bestrijden van de buxusmot etc. De meeste mensen hebben geen enkele notie wat voor gevolgen dat heeft voor bv koolmeesjes en dergelijke. Dus juist met jouw blogs vergroot je de kennis van een grotere groep mensen en laat je ze zien hoe mooi onze natuur eigenlijk is. Blijf daar vooral mee doorgaan.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Ganzen in Nederland