Dag 97 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn

Dag 97 van mijn 365 dagenproject van Natuurkieker Natuur en Welzijn.Over twee weken is het bijentelweekend. Vandaag met dit mooie weer kon ik al een beetje oefenen. Dit is een weidehommel en die hoort ook tot de bijenfamilie. Ik weet niet wat de bedoeling was, maar het leek er op of ze naar binnen wou kruipen, maar dat ging niet. Het zal toch ook niet zo zijn dat het blauwe kozijn aangezien werd voor blauwe druifjes? Hoe dan ook, fijn om bijen en hommels in de tuin aan te treffen vandaag.
Reacties

 1. Hai Coby, knap dat je het zo vol houdt en dat je zoveel afwisseling kunt vinden in die bijna 100 dagen. Laten we hopen dat het dit jaar beter gaat met de bijen.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja geen probleem om dit vol te houden en de variatie dient zich spontaan aan. Ik hoop ook dat het beter zal gaan met de bijen, er wordt in ieder geval in steeds breder verband aandacht aan besteed en iedereen kan daar voor zichzelf ook actie in ondernemen. Nu ik zo regelmatig kritisch door mijn eigen tuin loop zie ik ook steeds meer dingen die beter kunnen voor de dieren.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Ganzen in Nederland