Boekpresentatie Natuurkieker in Drenthe

Wat een fantastische  middag heb ik 15 november 2014 mogen beleven bij de presentatie van mijn boek "Natuurkieker in Drenthe". Ruim vijftig mensen die dit boekenproject gevolgd hadden en al het wel en wee van het proces een jaar lang in meerdere en mindere mate hadden gevolgd waren aanwezig bij deze voor mij toch wel heel bijzondere dag.

De Jonge Geuze in Ruinen Drenthe

Een prachtig herfststuk gemaakt door Hannie met op de achtergrond printen uit het natuurkiekerboek


De boekpresentatie werd gehouden in De Jonge Geuze in Ruinen, een perfecte locatie voor deze gebeurtenis. Een mooie serre met veel glas en uitzicht op de mooie Drentse landerijen. Samen met Hannie en Marion van De Jonge Geuze hadden we de ruimte feestelijk gedecoreerd met natuurlijke materialen.

Taartjes met het logo van natuurkieker, dat is toch wel heel leuk!

Een boek maken is een enorme klus en een jaar lang heb ik echt ieder vrij momentje besteed aan de realisatie van mijn eerste boek. Zoeken naar de juiste onderwerpen, zorgen voor een goede variatie in items, daar weer prachtige opnamen bij zoeken. Hoewel ik veel zelf heb gedaan kun je niet zonder de hulp van anderen. Zo heeft Vera Bosma voor mij de vormgeving gedaan, heeft Kees Boele de biologische eindredactie gedaan en het voorwoord geschreven. Mijn zus Betsy heeft vele uren gestoken in correctiewerk een monnikenwerk! Er is dus heel wat werk verricht voordat er taartjes gegeten konden worden.

Natuurkieker Coby

Kees Boele

Voorafgaand aan de uitreiking van het eerste exemplaar van "natuurkieker in Drenthe" werd er natuurlijk het nodige gezegd. Door mezelf over hoe het zover is gekomen dat er een heus natuurkiekerboek is gemaakt. Rasverteller Kees Boele had een prachtig beeldend verhaal waarin hij de link legde via  E.Heijmans en J.Thijsse naar Fop I. Brouwer en uiteindelijk de wijze waarop ik als natuurkieker de natuur onder de aandacht probeer te brengen. Dat muziek en natuur nauw verwant kunnen zijn werd lyrisch vertolkt door mijn broer en schoonzus met een aantal prachtige a capella gezongen duetten van oa Schubert, waarvan een lied voorzien was van een fraaie eigen tekst  waarin natuurkieker werd bezongen.
Van de foto's uit het boek had ik een selectie gemaakt, waar Print Your Moment 12 schitterende prints van heeft gemaakt, zodat de ruimte nog meer in de "natuurkieker-sfeer" werd gebracht. En zo konden de aanwezigen zolang ze nog niet een eigen boek in handen hadden toch al een beetje genieten van van natuurkiekerprinten. Voorlopig hangen de prints in De Jonge Geuze, maar ze zullen ook nog op andere plaatsen te zien zijn.

Daar is ie dan, het boek Natuurkieker in Drenthe

Het allereerste boek voor mijn moeder

Edgar neem trots ook een eerste exemplaar van het natuurkiekerboek in ontvangst

Hoogtepunt van de middag was natuurlijk de uitreiking van het eerste boek. Voor mij was het van begin af aan duidelijk dat ik het eerste exemplaar aan mijn moeder zou willen uitreiken. Mijn ouders hebben mij al jong opgevoed met liefde voor de natuur en zelf geniet mijn moeder ook nu op hoge leeftijd nog enorm van alles in de natuur. Een mooi moment om haar het boek te kunnen overhandigen, waar ook diverse natuurbelevenissen in staan waar ze zelf bij is geweest.
Maar ik had nog een verrassing in petto want ik had nog een tweede boek dat ik wilde uitreiken. Mijn grote kleine natuurvriend Edgar moest volgens mij ook een eerste boek hebben. Hij gaat zoals velen wel weten al een aantal jaren regelmatig met me op natuuravontuur en vertegenwoordigt de jongste generatie natuurliefhebbers. Edgar staat zelf ook in het natuurkiekerboek en was heel blij met zijn boek! Het boek is bedoeld voor jong en oud en ik hoop dat het mensen uitnodigt om van kijken zien te maken zodat er nog veel meer van de natuur genoten zal worden.

Boeken signeren alsof ik het al jaren doe...

Een nieuwe ervaring, het signeren van je eigen boek! Je beleeft toch van alles bij zo'n boekpresentatie en wat is dat leuk te ervaren dat veel mensen het gewoon heel leuk vinden zo'n persoonlijk tintje aan hun natuurkiekerboek. Voor mij ook de kans om iedereen nog even te spreken en de eerste reacties te horen over het boek en de boekpresentatie.

De boeken zijn gedrukt door Veldhuis Media een drukkerij die goed omgaan met het milieu hoog in het vaandel heeft staan. De boeken zijn dan ook gedrukt met plantaardige kleurstoffen en de full colourpersen worden "groen" genoemd. Prachtige boeken hebben ze van het digitale bestand gemaakt en ik ben reuze trots op het eindresultaat! Dank vakmensen van Veldhuis Media, ook voor de prettige samenwerking.


Ja en dan is het boek "Natuurkieker in Drenthe" nu echt voor iedereen verkrijgbaar. Het boek heeft 156 pagina's verhalen en foto's uit de Drentse natuur. Het boek kost 22,50 euro en als het verzonden wordt komt daar nog 2,00 euro bijdrage in de verzendkosten bij. Het boek is bij mij te bestellen door een mailtje te sturen naar: natuurkieker@gmail.com en het is ook te koop bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen (Drenthe). Een boek voor jong en oud om in te bladeren en te lezen.
Met het boek is er tegelijkertijd ook het gezicht bekend geworden achter natuurkieker. Ik vond het wel fijn om met een pseudoniem te werken, maar was van mening dat ik het boek onder mijn eigen naam moest uitbrengen en daar hoort ook bij dat je zichtbaar aanwezig bent. Ik sta liever achter de camera dan er voor maar voor deze boekpresentatie heb ik een uitzondering gemaakt.

Reacties

 1. Hoi Coby
  gefeliciteerd met je boek het ziet er goed uit vas vast een mooie dag je heb het verdiend.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je zo genoten hebt van deze dag Coby.
  Hier mag je echt trots op zijn het ziet er allemaal mooi uit.
  Prachtig fotoverslag heb je hier staan.
  Fijne zondag nog, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het boek ziet er prachtig uit Coby!
  Een mooi verslag van je boekpresentatie-dat is een gezellig middagje geweest en de kroon op je werk wat je had om je boek te maken.
  zonnige zondag
  groetjes,Truus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Truus, het was echt een heel fijne middag en zeker een mooie afronding van
   mijn natuurkiekerboekenproject.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 4. Hoi Coby,
  wat mooi zeg, je eigen boek en je glundert er helemaal van en volledig terecht. Wat een mooi gevoel moet dat zijn om je eigen Moeder het eerste exemplaar te mogen geven, en ook bijzonder dat je de jonge natuurvriend Edgar er in betrekt. Geweldig ! Ik heb mijn gesigneerde boek al in huis, ik hoop er deze winter en ook daarna nog vele genoeglijke uurtje aan te beleven. Dank, dank, dank !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha ja Coen apetrots ben ik en dat is op de foto's wel te zien.Het was inderdaad heel fijn om het boek aan mijn
   moeder en aan Edgar te kunnen geven.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 5. Hallo Coby,
  super zeg, een eigen boek.
  Van harte gefeliciteerd met het resultaat!
  Groet uit het (bijna) altijd zonnige Stieltjeskanaal,
  Geert.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Geert echt wel een heel bijzonder gevoel zo'n eigen boek!
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 6. Leuk verslag van een middag om nog lang van na te genieten Coby. Het was heel gezellig, en bovenal een prachtig boek. We genieten er van. Nu lekker van het succes genieten en dan over een jaartje of zo, maar eens op naar een tweede boek. En ik kan het iedere natuurliefhebber en vooral Drenthe liefhebber aanraden, want met dit boek, zie je meer en beleef je meer. Echt inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor jouw lieve woorden Hannie en ook hier nogmaals dank voor al je hulp en
   tips het afgelopen jaar, ik heb dat zeer gewaardeerd.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 7. Gefeliciteerd met je mooie boek. Wat een mooi verslag van de boekpresentatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd Coby. Een mooiere dag voor de feestelijkheden had je je niet kunnen wensen. Het boek ziet er gelikt uit .

  BeantwoordenVerwijderen
 9. P.S. Mooi dat he een vierkant formaat hebt gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Eveline het was inderdaad een echt fijne midag die helemaal verliep zoals ik
   gehoopt had en zelfs nog mooier.
   Leuk wat je zegt over het vierkante formaat, daar ben ik zelf namelijk ook heel
   content mee.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 10. Wat een feestelijke presentatie van je boek Coby. Bij mij ligt 'ie inmiddels op tafel en ik moet bekennen, 't is nog veel mooier en leuker dan ik al had verwacht. Heerlijk om te lezen, te kijken en een bron van inspiratie. Geniet van het "succes' van je boek, en ik hoop dat je ons in je blogs nog tracteert op veel meer mooie momenten uit de natuur. Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dank voor je lovende woorden Annemarie, heel leuk om te horen dat je geniet van het boek!
   Natuurlijk blijf ik ook gewoon blogjes maken hoor en ik hoop daar de komende tijd weer wat mee
   aandacht aan te kunnen besteden.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 11. Wow, Cobie, dat is geweldig! Van harte gefeliciteerd, ik ben heel benieuwd naar je boek.
  H. groet, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Marion, het boek is te bestellen hoor, even een mailtje sturen :-)
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 12. Hoi Coby,

  Gefeliciteerd met deze bijzondere dag. Ik heb het boek inmiddels in huis. Ik heb het doorgebladerd en er ook al een stukje in gelezen. Het ziet er mooi uit en het leest makkelijk. Last but not least: er staan prachtige foto's in.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Kees, zeker een bijzondere dag, daar geniet ik nog steeds wel een beetje van na.
   Fijn dat het boek in de smaak valt!
   natuurkieker Coby

   Verwijderen
 13. Gefeliciteerd met je boek Coby.
  Mooie verslag heb je gemaakt, het is net of ik er bij was.
  De foto´s die ik zag staan zijn werkelijk prachtig.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Irma, leuk dat je zo virtueel kan mee genieten van deze bijzondere gebeurtenis.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 14. Hai Coby,

  In 1 woord geweldig! Je straalt van oor tot oor.
  Zal van de week even het geld overmaken, maar ik wil wel dat je mijn exemplaar ook signeert!
  Top-reportage!

  Groetjes,
  René

  PS: Wanneer komt deel 2? Natuurkieker buiten de provincie Drenthe of zoiets ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha dank René, ik was inderdaad wel helemaal in de gloria, echt zo'n leuke
   middag en een enthousiast onthaal van het boek.
   Uiteraard wil ik jouw exemplaar wel even signeren, ik krijg al ervaring :-)
   Ben heel benieuwd wat jij van het boek vindt.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
  2. o ja en een deel 2 wil ik helemaal nog niet over denken, eerst maar eens
   kijken hoe het verder gaat met dit boek :-)
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 15. proficiat! fijn dat het evenement zo'n succes was!
  liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Hilde het was echt een gedenkwaardige gebeurtenis, waar ik met veel
   genoegen op terug kijk.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 16. Hi Coby, Congratulations for the book! It looks fantastic with many of your beautiful pictures.
  All the best!
  Regards, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Kroon op je werk Coby..
  fantastisch een eigen boek, daar kun je trots op zijn en
  leuk dat je het eerste exemplaar aan je moeder hebt gegeven!!
  ik hoop dat het gaat lopen en dat je er veel van verkoopt!!!
  IK vind het super voor je!! Gefeliciteerd!!

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Nieske, een van de leukste dingen was echt wel het kunnen overhandigen van het eerste
   boek aan mijn moeder en trouwens ook aan mijn jonge natuurvriendje Edgar.
   Het boek is heel goed ontvangen en nu benieuwd hoe het verder zal lopen.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 18. Hoi Coby,
  Wat een spannende gebeurtenis. Ik heb het boek zaterdag opgehaald en heb de afgelopen dagen iedere avond met veel plezier erin gelezen, wat een heerlijk boek, prachtige foto's en mooie verhalen, genieten van de gewone dingen, ik herkende veel van mijzelf in jouw verhalen. Een boek waar je heel trots op kan zijn, het is echt prachtig geworden, gefeliciteerd.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dank Ghita, fijn dat je geniet van mijn natuurkiekerboek! En leuk wat je zegt, dat je veel van jezelf herkent in mijn verhalen, ik denk bij het lezen van jouw blogs ook altijd dat we eenzelfde manier van natuurbeleving hebben, dat zal dan ook vast wel zo zijn.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Coby,
  van harte gefeliciteerd met de presentatie van je eerste boek.
  Echt ene hele belevenis en ook hele leuk dat er zovele zijn geweest die hun steentje hebben bijgedragen om dit tot stand te brengen.
  En zo leuk dat je het eerste boek aan je moeder hebt uitgereikt en tevens een eerste boek aan Edgar. Laat je me je rekeningnummer nog even weten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Helma, zeker een hele belevenis en geweldig dat ik de eerste boeken aan mijn moeder
   en aan Edgar kon geven, zij waren de aangewezen mensen die de eerste exemplaren hoorden te krijgen.
   Je hebt inmiddels een mail ontvangen.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
  2. En ik het boek. Werkelijk een prachtig exemplaar Coby.
   Een heel dik compliment!

   Verwijderen
 21. Proficiat Coby, als ik het allemaal zo lees is je boek nu al een groot succes, geniet er van!

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Loes, het boek wordt inderdaad erg goed ontvangen en dat geeft wel een heel
   goed gevoel na er ruim een jaar heel hard aan gewerkt te hebben.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 22. Oh wat leuk Cobie ik heb echt met een brede glimlach naar dit alles zitten kijken en wat leuk dat ik je nu zo mooi op foto heb kunnen bewonderen !!
  Je straalt aan alle kanten !! GEFELICITEERD met dit alles !
  Lieve groetjes Annie !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Annie, ik voelde me ook heel blij tijdens de boekpresentatie en geniet ook nu nog steeds.
   Het boek wordt zo enthousiast ontvangen, da is toch wel heel fijn om te ervaren en zo leuk
   alle reacties van mensen die het boek hebben aangeschaft. En ja natuurkieker is door het boek
   ook uit de anonimiteit getreden, maar foto's van mezelf op deze blog zullen schaars blijven hoor :-)
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 23. Fijn dat het zo'n feestelijke dag is geworden Coby. Het was ook een groots project en dan is het fijn dat het zo goed ontvangen wordt. Leuk ook de foto's waar jij zelf op staat, kunnen we je een keertje zien ;-)
  Succes met het boek. Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Gonnie en inderdaad voor vaste volgers vast leuk om nu eens een gezicht te zien bij Natuurkieker :-)
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 24. Van harte gefeliciteerd met je allereerste boek. Als ik zo rondkijk is het al een enorm succes!!!

  Nogmaals geniet ervan!

  Gr,
  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Remco, het boek is inderdaad enthousiast ontvangen, dat is heel fijn.
   Erg leuk om te merken dat het zo in de smaak valt.
   Natuurkieker Coby

   Verwijderen
 25. Allereerst gefeliciteerd, Coby, met je eerste boek. Wat een geweldige middag, als ik het zo zie. Wat zal je moeder apetrots op je zijn. Je boek ziet er fantastisch uit. Leuk ook dat we nu kennis konden maken met de "natuurkieker". Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Coby,

  Stuit toevallig via via op dit bericht. Wat te gek zeg. Mooie kroon op de carrière. Leuke foto's ook in dit bericht; een hele happening. Geniet maar er lekker lang van.

  Gr.
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 soorten Lieveheersbeestjes

Jan en Jacob zijn twee rood/zwarte nachtvlinders

Ganzen in Nederland